"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Goomis nawróciłeś mnie na właściwą drogęOd zawsze wyznaje omijanie zabawy w półśrodki ale chyba się zatraciłem w tym wszystkim...
W takim razie chyba łyknę wersja II i będzie spokój na jakiś czas. A jak się temat bujnie do przodu to będę myślał nad sigma z OS. Uciekam aż do następnego napadu zawracania gitary...
![]()
apropo tych że obiektywów ktoś posiada/posiadał oczekuję wszelkie prawdziwe opinie:
Tamron AF 70-200 f/2.8
Sigma 70-200mm f/2.8 Macro
Canon 70-200 f2.8
Canon 70-200 f4
poszukuję właśnie teleobiektywu i na moją kieszeń zakupił bym C f4 ze stabilizacją patrząc na to, że będę z nim latał po mieście i czasem pół dnia z nim spędzę przypiętym, przy czym inne słoiki będą czychać w plecaku, też nie chce być nie wiadomo jak obładowany. lepiej zakupić jasną sigmę czy tamrona bez stabilizacji w tej samej cenie co 70-200 f4 ze stabilizacją proszę o wszelkie opinie !
czy w tych obiektywach tak naprawdę jest potrzebna stablilizacja do piłki kopanej, wszelkiego ptactwa szybkich ujęć i ruchliwych obiektów.