Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 159

Wątek: Zestaw do sportu

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Co do Kodaka to akurat może trochę lepiej od nas szarych Kowalskich wiedzieli co tam w trawie piszczy i wiedzieli, ze Kodak zaraz zawinie manele i zostanie po nim trochę gratów na allegro i ebayu ;]
    Jeśli chodzi o Kodaka, to ten wycofał się ze sprzedaży aparatów cyfrowych i wsparcia dla nich. Matryce wciąż będą produkowane, czy to pod logiem Kodak czy to pod logiem kogo innego. Tym bardziej, że kodak podratuje się drukiem zdjęć, gdzie rynku mają naprawdę sporo...

Może ktoś nasz OT przerzucić do hydeparku Bo miły temat się zaczął
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Miasto
    Luton

Domyślnie

Hm... Kodak, pentax mnie nie interesujà. Co do nikona D7k to matryca z wyzej wymienionych ponoc najlepiej obrazuje, tylko bardzo się boje ze zamiast fotografowac, to będę do serwisu wysyłał bo problem z af. Jest spory wátek o tym na żółtym forum- szczególnie przypadek Fatmana. Z tego względu w nikonie bardziej bym stawiał na D90/300s matryca 12mp do canonow 60D i 7D. Jak maja się te matryce do siebie, szczegóły w cieniach, i wysokie ISO 2000 i 3600.

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie

Powiem tyle, ze matryca w d300 jest również bardzo fajna ;]

Domyślnie

i ja śmiało opowiadam się za matrycą d300

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rudydb9 Zobacz posta
    Hm... Kodak, pentax mnie nie interesujà.
    Umiesz zgasić radość...

Co do nikona D7k to matryca z wyzej wymienionych ponoc najlepiej obrazuje
    Matryca w D7000, to ta sama soniaczowa matryca umieszczona w k-5. No i ta w K-5 jednak lepiej sobie radzi niż ta w D7k, ale ten brak porządnych (moja opinia) szkieł nieco dyskwalifikuje Pentaxa. Nikon daje większy wybór, ale znowuż jest problem z puszkami i AF-em. W dodatku serwis różnie na ten stan rzeczy odpowiada.
    60D i 7D. Jak maja się te matryce do siebie, szczegóły w cieniach, i wysokie ISO 2000 i 3600.
    Nie jestem pewien czy są tak natywne ustawienia iso jak 3600 czy 2000, ale wiem, że z 600D na ISO 3200 jestem w stanie ładny obrazek wyciągnąć. Szczególnie z cieni. W 7D jest podobnie, ale trzeba jednak mieć tę wprawę. W 60D nie wiem, zapewne podobnie, co 600D. Takie małe pytanko, czyżbyś kupował aparat tylko pod kątem czułości? Nie lepiej kierować się systemem? obróbką i możliwościami rozwoju?

Cytat Zamieszczone przez pisii35 Zobacz posta
    i ja śmiało opowiadam się za matrycą d300

Rozwiń, bo nie rozumiem?
    Ostatnio edytowane przez Darx ; 13-02-2012 o 00:15
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Coś już napisał Awatar Licker
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Jak dla mnie D90, 60D i 7D szumią bardzo podobnie. Na plus dla Canona większa rozdzielczość, ale to nie każdemu potrzebne. Nikona D300s nie używałem, ale podobno jakość identyczna jak z D90. Z 7D niedawno robiłem zdjęcia na ISO 5000,
    bo sytuacja mnie zmusiła. Myślałem, że polecą do kosza, a okazało się, że po odszumianiu i pomniejszeniu jest bardzo fajnie. Dlatego skupiłbym się raczej na dobieraniu szkieł i na ich podstawie brał system gdzie jest lepiej/taniej.
    7D + BG-E7 + 17-85mm f/4-5.6 + 50mm f/1.2 + 135mm f/2 + Yashica GS/GTN
    Trochę mojej amatorszczyzny: WWW.

Miasto
    Luton

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Takie małe pytanko, czyżbyś kupował aparat tylko pod kątem czułości? Nie lepiej kierować się systemem? obróbką i możliwościami rozwoju?

rozumiem?
    Dzięki że zapytałes. Cały system ma opierac sie docelowo na 3 obiektywach 24-70 f2.8
    100mm f2.8 macro
    70-200
    Tu oba systemy C/N oferujà to samo, z tym że canon wyciàga pomocna dłoń gdyż ma 4 wersje 70-200.
    Zdjecia bede drukowa maksymalnie do formatu A3. Fotografia powiedzmy ze sportowa, czasami w halach.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Jeśli chodzi o Kodaka, to ten wycofał się ze sprzedaży aparatów cyfrowych i wsparcia dla nich. Matryce wciąż będą produkowane, czy to pod logiem Kodak czy to pod logiem kogo innego. Tym bardziej, że kodak podratuje się drukiem zdjęć, gdzie rynku mają naprawdę sporo...

Może ktoś nasz OT przerzucić do hydeparku Bo miły temat się zaczął
    Nie bardzo widzę sens. Było to już wałkowane wiele razy, a tu już w sumie też powiedziano większość.

BTW: wątek o Kodaku istnieje o D7000 i K5 też.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie

Szkoda, że Canon nie ma czegoś na najniższej półce ala Pentax K-r. Dla amatora pod względem tego co oferuje ta puszka to idealny sprzęt... gdyby tylko miał mocowanie Canona

Jeśli myślisz też o halach to 70-200 wypadłoby kupić ze światłem 2.8 (w każdym innym przypadku też 2.8 ).

Miasto
    Luton

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta

Jeśli myślisz też o halach to 70-200 wypadłoby kupić ze światłem 2.8 (w każdym innym przypadku też 2.8 ).
    Po zakupie korpusu z obiektywem "kitowym" prawdopodobnie 7D z 18-135 kolejnym krokiem będzie 70-200 i to najprawdopodobniej F2.8 niestety bez ISa. To by było jesli zdecyduje sie na system C. Jesli na N to D90, z wielkim bólem D300s i pod koniec roku 70-200 VR.

Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów