Pokaż wyniki od 1 do 10 z 159

Wątek: Zestaw do sportu

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Jestem już po testach (co prawda nie sportowych) zestawu 1d2 + 70-200/2.8 I i jestem bardzo zaskoczony efektami. Nie sądziłem, że różnica pomiędzy Pentaxem K-r + Sigma 70-200/2.8 II (bez OS) będzie tak duża. Co prawda przy czasach poniżej 1/200 na 200mm jest mi póki co ciężko nie poruszyć zdjęcia (tu jest minus względem pentaxowego zestawu, który na oko ważył połowę mniej;]), ale jakoś sobie z tym poradzę. USM a HSM to niebo a ziemia, różnica bardzo duża oczywiście na korzyść USM. Może komuś się jeszcze przyda ten temat, ogólnie szkło jak i puszka godne polecenia.
    No ameryki nie odkryłeś
    Jednak chyba zawsze jest tak, że trzeba się przekonać na własnej skórze.
    Jeszcze do piłki jak ustawisz zakres od 3m to w ogóle śmiga niesamowicie.
    Tele eLki Canona wraz z korpusem 1D to jeden z najszybszych systemów AF.
    A no i HSM też jest w miarę szybki, ja bym upatrywał przyczyny dużej różnicy w Twoim przypadku głównie pod kątem body
    Nie pozostaje nic innego jak życzyć przyjemności z używania
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Miałem wszystkie jedynki 1d mk1 mk2(8 sztuk) mk3(2 sztuki) mk4 jedną sztukę.
    Wszystkie AF są bardzo dobre z mk3 męczyłem się najbardziej ale to z racji zmian w sofcie i zajęło kilka miesięcy dobre rozpracowanie i ustawienie pracy AF tak aby pracował wyśmienicie. Fotografowałem głównie żużel a później też siatkówkę. Jeśli ktoś nie miał jedynki w ręku ale tak minimum na 3-5 imprez aby dobrze się z nią zaprzyjaźnić to czym może być jego ocena? Czy miarodajnym jest to że ktoś dał potrzymać aparat i strzelić 5 czy 20 fotek? Sama ergonomia i klawiszologia jest w jedynkach inna więc przestawienie się z półamatorskich puszek zajmuje troszkę czasu. Mam kolegę który fotografując od zawsze połówkami nie mógł się przekonać do 1d (sprawa nawyków) ale o czym to świadczy? Na pewno nie o tym że jedynki są be.

Uprawnienia umieszczania postów