-
Coś już napisał
Odp: canon Ef 100/2.0 a 100/2.8 Macro
Dziękuję za porady.
Byłam już zdecydowana na zakup Canon 100 2.0, już nawet sprawdziłam sobie ze sklepem czas dostawy....a tu Canon 100 2.8 (wersja IS USM macro) przyszła do mnie dziś w prezencie
. Jestem trochę przejęta
już było późno (po 22.00) i nie testowałam jeszcze....
Mam trochę obaw, czy nie będę żałować, że to nie 2.0 (bardzo dobre opinie ma ta optyka) ale nie wypada skoro już jest ta L-ka (choć teoretycznie można zwrócić). Mam nadzieję, że sprawdzi mi się przy zdjęciach dzieci oraz "reportażu dziecięcym" (mały off-topic: ostatnio bardzo mnie urzekły dzieciaki moje i moich znajomych, które na eleganckim "garden party"
nie grały na iPadach, nie słuchały iPodów, nie oglądały iPhonów, nie zajmowały się Ps3 czy PsP itp tylko przez kilka godzin emocjonowały się... koszykówką - niesamowite ile emocji było w tych 8-9latkach, dawno nie cieszyło mnie tak bardzo oglądanie zdjęć jak po tej sesji, kiedy kadr za kadrem mniej rozpaczałam nad tym, że coś mi wyszło inaczej niż chciałam, a bardziej chłonęłam ich radość z tej gry, zaangażowanie i coś w rodzaju "rodzicielskiej satysfakcji", że tym dzieciakom bliżej do piłki, boiska czy książki niż wszechobecnej elektroniki (której nie odrzucam, tylko te proporcje...) i jednoczesnym martwieniem się, czy uda się utrzymać ten słuszny kierunek 
Hmmm...odczuwam niepokój związany z tym obiektywem. Taki trochę strach, że mi się nie spodoba...
Uprawnienia umieszczania postów