Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: tamron 17-50 vc canon 60D err 01

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asciersk Zobacz posta
    po przełączeniu na tryb zdjęć zrobienie ujęcia kończy się wyświetleniem błędu err01 na wyświetlaczu("przeczyśc styki").
    Miałem podobny efekt z T10-24. Pomagało zresetowanie aparatu, przy czym po każdym włączeniu było słychać odgłos jakby pracującej przysłony. Obiektyw pojechał kurierem do serwisu i po tygodniu (!) wrócił naprawiony. Z papierów wynikało, że wymienili przysłonę właśnie.

Cytat Zamieszczone przez asciersk Zobacz posta
    Myślicie że mam szansę na wymianę obiektywu? Czy jeżeli wymienią mi na nowy to dostane nowy paragon? Ile może trwać okres od złożenia reklamacji z tytułu niezgodności a wręczeniem nowego sprzętu?
    Na te pytania nie potrafię odpowiedzieć, spodziewam się jednak, że raczej będą chcieli obiektyw naprawiać niż wymieniać.
    .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez copperballs Zobacz posta
    Miałem podobny efekt z T10-24. Pomagało zresetowanie aparatu, przy czym po każdym włączeniu było słychać odgłos jakby pracującej przysłony. Obiektyw pojechał kurierem do serwisu i po tygodniu (!) wrócił naprawiony. Z papierów wynikało, że wymienili przysłonę właśnie.

Na te pytania nie potrafię odpowiedzieć, spodziewam się jednak, że raczej będą chcieli obiektyw naprawiać niż wymieniać.
    obiektyw ma niespelna 2 miesiace, z tego co czytalem w ustawie to mam prawo zadac wymiany na nowy - bo do pol roku domniemywa sie ze jesli cos sie zepsuje to bylo zepsute w dniu sprzedazy.

Uprawnienia umieszczania postów