Pytanie, czy jeżeli kupię 600-kę, ta nie będzie w pomieszczeniu za mocna. Gdzieś tam przeczytałam na forum, że w pomieszczeniu taka lampa działa na minimum błysku i to "nie jest dobre". Dlaczego nie to już autor tego stwierdzenia nie napisał. Poza tym spotkałam się też z wpisami twierdzącymi, że lampy Dual Power jako dedykowane do pleneru, nie są polecane do pomieszczeń. A jako że pewnie 70% zdjęć będę jednak pstrykać w domu, to już sama nie wiem czy na start nie powinnam sobie w ogóle dać spokój z plenerem, kupić tańsze R+ i potem ewentualnie dokupić akumulator. Ale ten znowu ponad 2 tys i jak nie teraz, to pewnie później nie kupię.

Tak więc tak spobie wymyśliłam te Dual Power. I chyba jednak 300 na początek. Tak naprawdę szukam na forum tego co większość kupujących, czyli rozwiania wątpliwości... Ewentualnie poszukania innych rozwiązań w oparciu o wpisy osób bardziej fachowych.

Co do softa to sprzedawca w sklepie powiedział mi, że na 300-kę taki rozmiar jest optymalny, bo już np. 40x120 za duży.

Co do odbiornika, to usłyszałam, że powinnam kupić dwa, bo w plenerze fotocela nie zadziała ...

Pizza i browar zaczeka - ten drugi się już chłodzi. Im szybciej potwierdzę swoje cele i dokonam zakupu, tym szybciej wypiję