Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Wydruki kalendarzy

Domyślnie Wydruki kalendarzy

Witam
    Ma ktoś może namiary na dobre wydruki kalendarzy w formacie A3 ?
    Zaliczyłem ostatnio wtopę w firmie colorland, zrobili promocję tylko nie napisali , że nie łączą zamówień i do każdego z promocyjnych kalendarzy trzeba doliczyć przesyłkę ( taki mały szczegół 6 kalendarzy prawie 70zł za przesyłkę).
    Co ciekawe firma w jakiś sposób powiązana z najlepszefoto.
    na czymś trzeba zarobić

Uzależniony

Domyślnie

Miałem sprawdzony namiar, ale ta firma już nie świadczy usług poligraficznych (teraz zajmuje się produkcją oprogramowania do wydruku kalendarzy )
    W tym roku z drżeniem serca kalendarze dla znajomych puszczam w innej drukarni. Będą za kilka dni. Dam znać, czy jakość jest OK, czy wtopiłem.

Bywalec Awatar soltysh
    Miasto
    gdzieś na Śląsku

Domyślnie

Ja ze swojej strony mogę polecić fotocalendar.pl, robiłem tam kalendarze na ten rok i na pewno skorzystam ponownie wkrótce.
    EOS 550D / T17-50 2.8 VC / C50 1.8 / C18-55 3,5-5,6 / C430EX

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nobill Zobacz posta
    Witam
    Ma ktoś może namiary na dobre wydruki kalendarzy w formacie A3 ?
    Zaliczyłem ostatnio wtopę w firmie colorland, zrobili promocję tylko nie napisali , że nie łączą zamówień i do każdego z promocyjnych kalendarzy trzeba doliczyć przesyłkę ( taki mały szczegół 6 kalendarzy prawie 70zł za przesyłkę).
    Co ciekawe firma w jakiś sposób powiązana z najlepszefoto.
    na czymś trzeba zarobić
    No niestety ostatnio na aukcjach trzeba uważać bo to nagminne naciąganie, sprzedawca daje najlepszą cenę ale trzeba doliczy koszty przesyłki do każdego egzemplarza ja tak naciąłem się na karty SD koszty przesłania równały się koszta kart. Ale za gapowe się płaci.

Swoje kalendarze drukowałem w tym roku w naszkalendarz.pl.
    Ostatnio edytowane przez stintrepid ; 15-12-2011 o 12:11
    Canon 1Ds Mark II, C24-105/4L IS USM, C17-85/4-5.6 IS USM, C70-300/4-5.6 IS USM, C28 1.8 USM, C50 1.4 USM, C430EX II
    http://maciejko.net/cbsearch/

Domyślnie

dzięki
    Wtopiłem, nie pomyslałem nawet że firma z renomą na rynku będzie takie chwyty stosowała.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nobill Zobacz posta
    dzięki
    Wtopiłem, nie pomyslałem nawet że firma z renomą na rynku będzie takie chwyty stosowała.
    Przecież oni właśnie na to liczą tym bardziej teraz kiedy ludzie gorączkowo szukają prezentów i zazwyczaj nie czytają tego co drobnym druczkiem albo w dodatkowej zakładce pod gwiazdką
    Canon 1Ds Mark II, C24-105/4L IS USM, C17-85/4-5.6 IS USM, C70-300/4-5.6 IS USM, C28 1.8 USM, C50 1.4 USM, C430EX II
    http://maciejko.net/cbsearch/

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soltysh Zobacz posta
    Ja ze swojej strony mogę polecić fotocalendar.pl, robiłem tam kalendarze na ten rok i na pewno skorzystam ponownie wkrótce.
    Żartujesz, albo miałeś duuuużo szczęścia. Ja u nich drukowałem rok temu i więcej tego błędu nie popełnię. To co zrobili z kolorami to jakaś kpina. Wszystkie zdjęcia wysyłałem obrobione i sprawdzone (z każdego już wcześniej robiłem normalne odbitki lub wydruki). To co dostałem wyglądało jak "podciągnięte" jakimś automatem, tak, że kolorki wstały się "wściekłe". Gratis potworna pikseloza mimo, że zdjęcia były przygotowane pod wymiar x 300dpi. Nigdy więcej.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ja co roku robię tutaj. Świetna jakość i papier.
    http://www.studioab.pl/oferta/promocje

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce (okolice)

Domyślnie

Jeśli nadal aktualne, możesz wydrukować u mnie

Odezwij się na priv, bo nie chcę reklamy robić na forum i dostać bana

Pozdrawiam.
    6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4

[B]Sprzedam Samyang 8mm

Uzależniony

Domyślnie

U mnie na razie kompletna porażka, jeśli chodzi o odwzorowanie kolorów - znacząca purpurowa dominanta na całości (również dla liternictwa). Oczywiście reklamowałem (nawet żona złapała się za głowę, gdy zobaczyła wynik pracy drukarni) i otrzymałem odpowiedź "Ma Pan rację. Kalendarze mają niewłaściwą kolorystykę. Na poniedziałek został wezwany serwis i zostanie to lepiej wyregulowane."
    Dam znać o skutkach procedury reklamacyjnej po jej zakończeniu. Wtedy podam też nazwę drukarni - ku pamięci. Jak na razie mam wątpliwości, czy ktoś widział, co wychodzi z maszyny.
    Z ciekawostek - zleciłem odbiór osobisty, a otrzymałem kalendarze przesyłką kurierską (oczywiście nie płaciłem za przesyłkę). Interesujące, czy to wynik bałaganu, czy próba uniknięcia spotkania twarzą w twarz...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów