czy potrafisz to jakoś udokumentować? nie słyszałem nigdy o takim przepisie i z tego co wiem, zależy to od decyzji dyrektora placówki.Zamieszczone przez Tomasz1972
z tego co wiem to może, ale tylko w pewnych mniej szkodliwych obszarach.policjant , strażnik miejski, ochroniarz itp nie może być karany .
Ale czyja to jest wina, bo nie rozumiem? To oznacza tylko tyle, że prawo jest niedobre i trzeba je zmienić. I z tego co wiem, jest przygotowany projekt takiej ustawy, SLD nie chciało jej nigdy wprowadzić, bo od dawna miało z tym problemy (pamiętny immunitet i sprawa posła Sekuły, który zresztą się zastrzelił gdy mu się immunitet skończył). I prawo wszystkiego nie załatwi. W południowych stanach USA wciąż wykonywane są liczne egzekucje, wyroki kary śmierci. Jak wynika z niedawno przeprowadzonych badań DNA, w ciągu ostatnich chyba 10 lat wykonano nie mniej niż 300 takich egzekucji na ludziach, którzy nie popełnili przestępstwa. To bardzo źle, to straszne. Ale to nie oznacza, że USA powinny skasować jakiekolwiek sądownictwo i wprowadzić anarchię, tylko ulepszyć prawo. U nas dokładnie tak samo, a nam powinno zależeć, żeby o tym głośno mówić.A MINISTREM , POSŁEM , CZY SENATOREM MOŻE ZOSTAĆ OSOBA KARANA !!!!!!
PAŃSTWO PRAWA ??????
"Państwo prawa?" to dla mnie brzmi jak wyrzut, który można skierować do wszystkich i nikogo. A tu trzeba konkretów.