Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 73

Wątek: Czyli Lepper premierem...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Eeeee.... kolejny skok na kasę. Beger na szefa agencji rozwoju i nadzór dopłat unijnych dla rolników. Andrew jako deputy PM od rolnictwa i paliw rolniczych - chyba benzyne przyjdzie kupować w niemczech... Balcerowicz musi odejść (kto pamięta, że był autorem jedynej skutecznej reformy finansów) albo może zostać. Polowania na czarownice czas nastał... Chyba Inkwizycja bedzie wracać.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    Vide postawa LPRu obecnie --> pojawiła się możliwość wejścia do rządu to sę rpzestraszyli i wolą z boczku siedzieć. Nie brać odpowiedzialnośći.
    no nie taka znowu z Giertycha dziewica orleanska Mr. Frankenstein zarzadal dla siebie stolka MSZ jakoi warunek wejscia do koalicji... to jest dla mnie straszniejsze niz wicepremier Lepper...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a ja bym właśnie nie przyjmował takiej lekceważącej postawy wobec Giertycha. Ten facet jest niezwykle inteligentny, świetnie wykształcony i bardzo sprytny. Jest bardzo młody i zarządza sporą partią z wewnętreznymi problemami i konfliktami i sobie radzi. Myślę, że w bezpośredniej rozmowie wygrałby z wiekszością z nas, pod warunkiem, że dyskusja była by oparta na twardych argumentach. O ile wyjątkowo mnie mierzi LPR, to Giertycha bym do Leppera nie porównywał jednak - to zupełnie inna klasa człowieka.
    Problem polega na tym, że nam się wydaje, że jak wprowadzą becikowe, a Giertych powie w telewizji Szczęść Boże, to cały świat nas wyśmieje, a Polska się zawali w gruzy - to niestety wpływ manipulacji mediów. Zupełnie nie rozmawia się o konkretnych propozycjach, faktach, celach działań partii. Straszy się tylko ideologicznymi pobudkami, które mają małe przełożenie na realia gospodarczo-społeczne.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No właśnie. ORganizował blokady, wysypywał zboże na tory. Takie działania mają się nijak do rządzenia krajem.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    a ja bym właśnie nie przyjmował takiej lekceważącej postawy wobec Giertycha. Ten facet jest niezwykle inteligentny, świetnie wykształcony i bardzo sprytny. Jest bardzo młody i zarządza sporą partią z wewnętreznymi problemami i konfliktami i sobie radzi. Myślę, że w bezpośredniej rozmowie wygrałby z wiekszością z nas, pod warunkiem, że dyskusja była by oparta na twardych argumentach. O ile wyjątkowo mnie mierzi LPR, to Giertycha bym do Leppera nie porównywał jednak - to zupełnie inna klasa człowieka.
    Problem polega na tym, że nam się wydaje, że jak wprowadzą becikowe, a Giertych powie w telewizji Szczęść Boże, to cały świat nas wyśmieje, a Polska się zawali w gruzy - to niestety wpływ manipulacji mediów. Zupełnie nie rozmawia się o konkretnych propozycjach, faktach, celach działań partii. Straszy się tylko ideologicznymi pobudkami, które mają małe przełożenie na realia gospodarczo-społeczne.

ja wiem ze to facet po prawie, ktorego ojciec studiowal w oxfordzie jeszcze w glebokim peerelu, ale jego partia i wizja nie ogranicza sie do szczesc boze w telewizji i prorodzinnej polityki, on ma pod soba najbadziej fanatyczna mlodziezowke w polsce - mlodziez wszechpolska, te dranie "hajluja" jak male nakrecane hitlerki i nie bardzo potrafia, lub i nie chca, zrozumiec dlaczego Pan Abdul studiuje w polsce medycyne i uczciwie za to placi albo ze Pan Czeng przyjecal tu az z korei zeby moc handlowac tekstyliami na targu, ja sie po prostu tego faceta i jego pomyslow boje bardziej niz lepperowskich, wlasnie dlatego ze leppera traktuje sie poblazliwie, a Giertych wie co chce osiagnac i do tego dazy... kolejny marsza czarnych koszul ? wcale bym sie nie zdziwil...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

hehe, thorin, a teraz mi powiedz skąd wiesz o złowrogiej, brunatnej i niebezpiecznej młodzieżówce LPR :rolleyes: Mówię ci, że Unia Wolności robi takie przekręty do dzisiaj, że głowa boli, na przykład w telewizji publicznej, ale Gazeta Wyborcza zrobiła z LPR diabła wspieranego przez zbrojne hufce faszyzmu. To, że do Młodzierzy Wszechpolskiej wstąpili skini, oraz że zarząd stowarzyszenia utracił kontrolę nad swoimi szeregami na wyjazdach integracyjnych, to chyba nie świadczy, że są wszyscy faszystami? Uważam, że każde zdanie napisane w prasie na temat tej organizacji jest niepotrzebną stratą czasu i nagłaśnianiem nieistniejącego problemu. W USA ku klux klan działa nielegalnie do dzisiaj, ma w swoich szeregach dużo więcej członków niż młodzieżówka LPR, a nikt nie robi tragedii w codziennej prasie. Na marszach równości pojawia się 30 chłopaków z młodzieży i 100 szalikowców Lecha, a media traktują ich dokładnie tak samo.

Aby uniknąc rozmowy nie na temat - to nie jest poparcie dla kogokolwiek. To jest próba uświadomienia, że jesteśmy manipulowani, ulegamy złym skłonnościom i zamiast faktów rozmawiamy o pomówieniach, ideologiach i sprawach drugorzędnych. Oczywiście plany gospodarcze LPR są dla mnie nie do zaakceptowania, ale ta rozmowa staje się rozmową o faktach i propozycjach a nie o hasłach w stylu "moherowe berety".
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 14-01-2006 o 15:28

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jagodziński
    nie wszystko da się sprowadzić do rozmowy o gospodarce. w ogole gadanie o gospodarce jest jałowe: był komunistyczny SLD, wzrost bije rekordy, jest populistyczny PiS, złotówka się umacnia. moherowe berety to nie jest zastępczy temat, wbrew pozorom.
    w pewnym sensie zgoda - to jest dyskusja o wizję, kształt przyszłej Polski. Ale dyskusja podparta zarzutami ideologicznymi, oszczerstwami i agresją nie przyniesie niczego dobrego IMHO. Jeśli mamy dobre agrumenty, to je wyciągnijmy w partnerskiej rozmowie. Wtedy zetrzemy przeciwnika w pył i go ośmieszymy - tak działa polityka w cywilizowanym świecie. Tylko media w Polsce wolą mnożyć sprzedaż, i napędzać koniunkturę.

Inaczej naprawdę zejdziemy do poziomu ludów prymitywnych, tylko zamiast pałki będziemy stosować wyzwiska.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 14-01-2006 o 15:29

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    hehe, thorin, a teraz mi powiedz skąd wiesz o złowrogiej, brunatnej i niebezpiecznej młodzieżówce LPR :rolleyes: Mówię ci, że Unia Wolności robi takie przekręty do dzisiaj, że głowa boli, na przykład w telewizji publicznej, ale Gazeta Wyborcza zrobiła z LPR diabła wspieranego przez zbrojne hufce faszyzmu. To, że do Młodzierzy Wszechpolskiej wstąpili skini, oraz że zarząd stowarzyszenia utracił kontrolę nad swoimi szeregami na wyjazdach integracyjnych, to chyba nie świadczy, że są wszyscy faszystami? Uważam, że każde zdanie napisane w prasie na temat tej organizacji jest niepotrzebną startą czasu i nagłaśnianiem nieistniejącego problemu. W USA ku klux klan działa nielegalnie do dzisiaj, ma w swoich szeregach dużo więcej członków niż młodzieżówka LPR, a nikt nie robi tragedii w codziennej prasie. Na marszach równości pojawia się 30 chłopaków z młodzierzy i 100 szalikowców Lecha, a media traktyują ich dokładnie tak samo.

Aby uniknąc rozmowy nie na temat - to nie jest poparcie dla kogokolwiek. To jest próba uświadomienia, że jesteśmy manipulowani, ulegamy złym skłonnościom i zamiast faktów rozmawiamy o pomówieniach, ideologiach i sprawach drugorzędnych. Oczywiście plany gospodarcze LPR są dla mnie nie do zaakceptowania, ale ta rozmowa staje się rozmową o faktach i propozycjach a nie o hasłach w stylu "moherowe berety".

Kuba, no chyba nie myslisz ze bawi mnie powtarzanie bajek o majbachu ksiedza dobrodzieja i o zakonie staruszek sluchaczek, natomiast wszelaki fanatyzm jest dla mnie proba zamaskowania kompleksow, tak tez jest z wszechpolakami, jasne ze pojawi sie jeden lub drugi calkiem swiatly czlowiek, ale ich poglady mi nie odpowiadaja, dwa ja nie odpowiadam im... a skinow tam pelno... co do ku klux klanu, moze sie nie orientuje ale ich raczej jako mlodziezowke nie wykorzysutuje nikt ? Ja za duzo chyba ksiazek o II WŚ sie naczytalem... wszechpolacy - hitler jugend, 4 RP - III reich, itd... poza tym Giertych jest tak niesamowicie konserwatywny, ze zamiast reprezentowac nasz MSZ moze tylko zaszkodzic fochujac i nie podajac jakiemus dyplomacie reki z powodu jego orientacji (przyklad tylko) ale ok EOT wylaczam sie z dyskusji

Miasto
    Kraków

Domyślnie

thorin, masz sporo racji -nie neguję. Ja mam tylko przekonanie, że można być fanatykiem każdej opcji. Kiedy czytam dyskusje na Onecie, czytam paszkwile na Kaczyńskich na 4 strony A4, czy słucham dyskusji o marszach równości po raz sto pięćdziesiąty, itd. To przecież czysty fanatyzm, i jak każdy jest zły. Naprawdę, jestem zwolennikiem twardych faktów, a wtedy nie będziemy mieli problemu a Lepperem i spółką.

P.S> a do jakich celów LPR wykorzystuje MWP? IMHO to MWP sama niezależnie działa, i nawet gdyby LPR nie poszła na wiec, to MWP i tak pójdzie. To nie jest ta sama organizacja, w przeciwieństwie np. do młodzieżówek PO, SLD itp.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 14-01-2006 o 15:30

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    mlodziez wszechpolska, te dranie "hajluja" jak male nakrecane hitlerki
    No to są to w końcu nacjonaliści czy nie? Z tego co piszesz, to wyglądają na przykładnych kosmopolitów, szerzących ideały wspólnej zjednoczonej Europy.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów