Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: Czyli Lepper premierem...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie może być merytorycznych dyskusji w naszej polityce, bo już dawno dowiedziono na setki sposobów, że każda wersja socjalizmu jest zła. Każda: czyli ta z SLD, PO, PiS czy Samoobrony. Nie mam pojęcia czym Lepper byłby gorszy niż Miller. Z mojego punktu widzenia jest lepszy, gdyż skuteczniej kompromituje etatyzm i socjalizm.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jagodziński
    to dobrze, bo jeszcze chwile tego jakoś nie rozumiałeś ("nie rozumiem...")
    hm, a czy mógłbyś zacytować całą wypowiedź? Albo najlepiej obie obok siebie?

natomiast nie wiem jak te "twarde fakty" mają nas uchronić przed lepperem. bo niedługo i fakty mogą być po jego stronie. na razie twardy kurs stosuje rząd pis wobec monterów wanien i emerytek. to są twarde fakty.
    o, jasne, zupełnie niezależnie pewnie
    Marcin, to jest dokładnie poziom dyskusji, który uniemożliwia dyskusję. Kiedy piszę, że Rywin to kryminalista, to wiem co piszę, bo był proces, komisja śledcza, są dowody. Kiedy ty piszesz jak powyżej nie ma miejsca na relacje partnerskie w dyskusji - robi się miejsce na pyskówkę. Mówmy o faktach.

Ja na przykład mogę powiedzieć, że PIS miał wytaniać państwo, a przepycha ustawy socjalne podnoszące tylko wydatki. Miał odchudzić aparat biurokratyczny, a mnoży urzędy i agencje. Miał zawrzeć koalicję z PO, a nie zawarł. To jest nie w porządku. Ale fakt że Wasserman procesuje się o wannę od dwóch lat nic mnie w tym kontekście nie obchodzi, a już zupełnie mnie nie interesuje ile ona kosztowała tego znanego prawnika. To dziennikarskie kaczki i robienie teamtów na siłę. A są IMHO ważniejsze sprawy.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Marcin, to jest dokładnie poziom dyskusji, który uniemożliwia dyskusję.
    Też zauważyłem. Już nie karmię.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jagodziński
    komisja śledcza i jej ustalenia jako rzeczowy argument?
    analizy prokuratury? wyrok sądu? Dowody rzeczowe takie jak nagranie rozmowy Michnika i Rywina? Znalezienie ewidentnych malwersacji przy pisaniu ustawy? Cztery kolejne osoby z ministerstwa w więzieniu? Zbyt często rozmawiamy o tym co myślimy, a nie o tym co zostało ustalone przez odpowiednie ograny. My nie wiemy nic, dlatego nasze zdanie nie jest faktem do zastosowania w dyskusji. Jest opinią.
    a mnie to obchodzi. pokazuje mentalność, tych którzy rzadzą.
    ale to jest niemerytoryczne, nie podlegające ocenie. Podobno niedawno Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny. Dla jednych nawrócili się, dla drugich skalali sakrament, dla innych zdradzili partię i socjalizm. Mentalność mentalnością, fakt pozostaje bez interpretacji.

p.s> czekam na moje cytaty
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 14-01-2006 o 18:32

Bywalec Awatar osasa
    Miasto
    Lubartów PL/Newport News VA

Domyślnie

echh, lipa, jakos mi ten cżłowiek nie pasuje do rządu, na sołtysa to moze i by sie nadawał...
    Ja tam sobie stąd odfruwam :P Moze sie DSLRa w końcu dorobię

A to co by było jakby Andrew L. został prezydentem czytałem już gdzieś, oj, chyba wolałbym sie na Syberie przerowadzić wtedy :/
    Ostatnio edytowane przez osasa ; 14-01-2006 o 17:23
    Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Nie może być merytorycznych dyskusji w naszej polityce, bo już dawno dowiedziono na setki sposobów, że każda wersja socjalizmu jest zła. Każda: czyli ta z SLD, PO, PiS czy Samoobrony. Nie mam pojęcia czym Lepper byłby gorszy niż Miller. Z mojego punktu widzenia jest lepszy, gdyż skuteczniej kompromituje etatyzm i socjalizm.
    Skutecznie to jemu wychdzi kompromitacja samego siebie.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Skutecznie to jemu wychdzi kompromitacja samego siebie.
    O to chodzi, przy okazji kompromituje swoje poglądy, jawnie obnaża, które to idee są wynikiem troglodyctwa politycznego: np. podatek progresywny, dopłaty do rolnictwa, itd.

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Kraków

Domyślnie

dlatego mnie się wydaje, że się szybko ośmieszy i jako poważne zagrożenie zniknie na dobre.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

oby.

a głupota polskiego społeczeństwa przejawia się w tym że polskie społeczeństwo, po tylu wiekach dostawania od całego świata po dupie dalej nie wie kogo ma wybrać i co mają wybrańcy robić, nie potrafi od nich tego wyegzekwować. prl minął pzpr rozwiązane i co było? powstało SLD (pierwotnie pod inną nazwą). ale ludzie dalej kochają SLD i innych bałwanów. Sam też nie głosowałem na PiS więc mam teraz możliwość narzekana.
    Gierytch jest niebezpiecznym na wpół poczytalnym człowiekiem a Lepper to niebezpieczny idiota oderwany do pługa który zgubi się w polityce tak szybko jak się odnalazł...

a na pytanie nastiera gdzie miałbym wyjechać i co robić mając osiemnaście lat odpiszę że nie wszyscy młodzi Polacy mają utrudniony start życiowy. naszczęście mamy kapitalizm i jeśli ktoś chciał w trakcie przemian po 89 coś osiągnąć to osiągnął i teraz młodsze pokolenie jednak ma jakieś alternatywy w stosunku do klepania biedy w Ojczyźnie po pięciu latach studiowania dajmy na to Prawa na UJ.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    naszczęście mamy kapitalizm
    A niby od kiedy?

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów