Pięćdziesiatka + dodatki
Amatorsko co&kto&jak - www.facebook.com/mpfreelancer
ok do portretów głowa w dół do pasa albo w górę trochę ale dla mnie to za mało, chciałbym cała osobę chwycić i mieć przy tym ładnie rozmazane, poza tym zależy mi na szybkości ujęcia (szybkość ostrzenia) bo często są pozycje dość nie pasujące do danych osób i chwila moment wpadają w śmiechtakże zmiana wg mnie jak najbardziej przydatna. No KIT'a zostawimy, dobrze mówicie
![]()
Pięćdziesiatka + dodatki
hieh, no można, ale...nii ma wtedy tego efektu, w dodatku 1.8 niby a trzeba przymknąć do 2.5 także lipa trochę, ale to 35mm 2.0 hmm...zaraz poczytamy i pooglądamy co to potrafi![]()
Pięćdziesiatka + dodatki
ładnie ale tak jakoś nie portretowo :-S wole 85...>:-)
Pięćdziesiatka + dodatki
E tam nie portretowo. Na cropie to jest 56mm więc portret w ciasnych pomieszczeniach jak się patrzy. Są tu na forum przykłady portretów robionych 24 na FF i super wyszło trzeba tylko wiedzieć co z czym. 85 to jak 135 na FF jeśli nie będzie dla Ciebie za wąsko to ino brać. Świetne szkło. Miałem i bardzo sobie chwale.
Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 15-12-2011 o 23:51
No chłopaki mały refresh, kupiłem lampę Nissin'a Di622 Mk II bo stwierdzam że się baaaardzo przyda, stałki nie zawsze dają radę + tamrona 28-75mm + tysiak w kieszeni na późniejsze zabawki od chińczyków (yongnuo czy jak to się pisze) + body bez zmian ( to we wakacje zmienię ). Dzięki za wszystkie rady (myślę że mądrzejsze od moich przemyśleń).
Pięćdziesiatka + dodatki