powiem tak, macie wszyscy po części racjezgadza się, trochę kasy jest na to i chciałoby się możliwie wszystko zakupić co może się przydać względem cena \ jakość
![]()
Darx, ok, wiem, szukałem sobie, ale głównie zdjęcia a mi chodziło o konkretniejsze odczucia co do sprzętu na chwile obecną. Nie mam jakoś ochoty wertować przez wszystkie tematy i doszukiwać się a to tego a to tego. Pytam tutaj, jak ktoś chce to odpowieW końcu dla początkujących :-D
Co do reszty, że tak powiem ja nawet nigdy nie myślałem że będę miał lustrzankę, a jak będę miał to w wieku późniejszym, lecz moim fartem udało mi się wcześniej. Aparatu nie wybierałem, albo chcesz albo nie - taka zasada. Lepiej mieć w takim wypadku niż nie. Teraz po 3 latach jakiegoś obcowania z tym, stwierdzam czego bym chciał konkretniej w mojej dopasowanej do mnie lustrzance, dlatego albo 40D albo 50D i z tym zostaje dopóki to na siebie nie zarobi w jakikolwiek sposób.
Co do umiejętności, nie mnie to oceniać ale twierdzę że jednak umiem coś konkretnie zrobić o ile nad tym pomyśle dłużej niż wykadrowanie i strzelenie fotki :-)
Co do szkła, tak po raz trzeci "co do"Nie oferujcie mi szkieł których nie kupię bo budżet na to nie pozwoli. Na szkła mam 1,5-1,7(niech stracę)k + cena za 50mm
Z tym że !na bank! kupuję 85mm. Chciałbym też coś z zoomem na okazje gdzie nie stanę sobie o bezpośrednio przed osobą tylko jednak muszę ją "dosięgnąć".
Brak szerokiego, ajć...a może KIT'a zostawie?D
Tak w ogóle...ja tylko pytamChce być przygotowany na wszystko i się czegoś dowiedzieć. Jeśli spytam o 1D Mark VI to też mam to kupić? :-D :-D :-D
Co kupię konkretnie i jak to będzie chodzić, napiszę jeszcze.
ps. Jaś, ahh, wiem, bo zmieniłem w między czasie domenęPodeślę Ci link na DA
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
teoretycznie przy założeniu aktualnych cen na wszystko starczy i na body i na słoiki![]()