Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
@Matsil
Swoja droga Matsil, co saszisz o C10-22? Chodzi mi po głowie też Sigma, ale obawiam sie BF i FF... Widzę, że masz to szczęscie mieć go w swojej kolekcji Cieszy mnie, że ma tę sama średnice, więc nei będe musiał drugiego polara kupować
Uważam, że 10-22 to najlepszy wybór do cropa w tym zakresie. Jakościowo z 50D wypada bardzo porównywalnie a czasem nawet może trochę lepiej niż 5DII + 17-40 i jest o 1mm szerszy - to na zdjęciach naprawdę widać.

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
Ciekawi mnie tylko jak mocno byś się zdziwił jakie możliwości dają te wszystkie średnioformatowe korpusy z cyfrowymi przystawkami. Do fotografii, którą praktykuję na pewno pentax 645D byłby odpowiednim. Niestety nie widzę by mi pieniądz wystawał z kieszeni. Tym bardziej w kwotach sięgających średniej klasy auto.
Jestem jedynie amatorem, z fotografi czerpię przyjemność a nie kasę. Gdybym robił to zarobkowo pewnie można byłoby pomyśleć nad czymś takim.

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
Nie jestem w posiadaniu FF, ale powoli dążę do tego by dozbierać do jedynki. Czy będzie to pełna klatka czy crop 1,3x zależy od stanu i powściągliwości sprzedawcy. Póki, co mnie nie stać. Jednak z goła nie uważam by pełna klatka rozwiązała wszelkie moje problemy. Tym bardziej nie widzę sensu na "**ama" kupowania FF, a podpinania do niego kiepskich szkieł, a to wszystko po to by zapełnić swoje "zachwalane ego" (bez obrazy dla FF-ców).
Mając FF i kiepskie szkła nie ma co zachwalać FF, bo nawet Schumacher w syrence GP nie wygra. Mam to samo zdanie - najpierw dobre szkiełka, później body. Ja chwale FF, bo widzę dużą różnicę pomiędzy cropem, jedynki fajna rzecz, ale jak na amatorskie używanie trochę droga...