Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Którego sie pozbyć

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

myślisz, że tak łatwo sprzedasz?
    To zależy za ile je wystawisz.

Canon EF-S 17-85 mm f/4-5,6 IS USM to powinien dostać medal w konkurencji urywania taśmy.
    Używałem go ponad cztery lata i nic mi nie urwał.

Mając do wyboru C 17-85 i T 17-50/2.8 zdecydowanie należy wybrać Tamrona
    Na ten temat zdania są podzielone.

Sprzedaj obydwa i kup jeden porządny.
    Jest to chyba najlepsze wyjście.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 13-12-2011 o 08:31
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Myślę, że trochę się zgubiliśmy. Pytanie było o wybór pomiędzy dwoma Canonami a nie Canonem i Tamronem. To po pierwsze.
    Nie pytam też o poradę do zastąpienia tegoż obiektywu, ponieważ chcę kupić obiektyw 50mm f 1.8 , do fotografii studyjnej i produktowej.
    Moim trzecim obiektywem jest canon 70-300mm więc raczej spróbuję sprzedać ten 28-135mm gdyż całkowicie pokrywają się ogniskowe a 17mm zawsze może się przydać.

Domyślnie

tyle hałasu o 50mm 1.8 :] po co ci to szkło do studia?

już lepiej zostawić 17-85 i dokupić 100mm macro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    kurde żeby nie było że 50mm jest niepotrzebne w studio, bo to nie prawda ale przy tym zestawie optyki uważam ze lepsze rozwiązanie 100mm macro
    Ostatnio edytowane przez dariuszsankowski ; 13-12-2011 o 10:36 Powód: Automerged Doublepost
    C1D3-S35mm1.4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Myślę, że trochę się zgubiliśmy. Pytanie było o wybór pomiędzy dwoma Canonami a nie Canonem i Tamronem. To po pierwsze.
    Nie pytam też o poradę do zastąpienia tegoż obiektywu
    Jak pobędziesz tutaj dłużej, to przyzwyczaisz się do off-topiców.
    W każdym razem z mojej strony EOT.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez debiczak Zobacz posta
    Nie pytam o poradę zastąpienia tegoż obiektywu,
    Jesteś pewien?
    Chciałbym jeden sprzedać i zamienić
    Wiesz, co jest najzabawniejsze? Kierujesz na forum pytanie, na które odpowiedzi udzielić możesz tylko i wyłącznie ty Przy czym zwracasz uwagę ludziom, którzy starają się Tobie pomóc.

ponieważ chcę kupić obiektyw 50mm f 1.8 , do fotografii studyjnej i produktowej.
    Jeżeli planujesz kupić tak przeciętne szkło to bierz i nie smęć. Jednak weź pod uwagę, że jeden z kolegów podał Ci bardzo ciekawą propozycję. Odłóż nieco grosza i dokup 100/2.8 macro. Tym szkłem na pewno o wiele więcej zdziałasz w fotografii produktowej czy studyjnej. Jeśli Ci natomiast zbraknie 50mm to dokupisz heliosa za "psi grosz" i przejściówkę m42-eos.

Moim trzecim obiektywem jest canon 70-300mm
    Gdybyś podzielił się tymi informacjami wcześniej, to uniknąłbyś off-topików.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Domyślnie

Cytat:
    Napisał debiczak
    Chciałbym jeden sprzedać i zamienić
    Wiesz, co jest najzabawniejsze? Kierujesz na forum pytanie, na które odpowiedzi udzielić możesz tylko i wyłącznie ty Przy czym zwracasz uwagę ludziom, którzy starają się Tobie pomóc.

Kolego Darx nie chcę wchodzić w niepotrzebną polemikę, ale wyrwałeś z kontekstu zwrot który kończy się "zamienić na 50mm". Widzę, że niektórzy to widzą w lustrze taką charyzmę, że jak się nie ponapinają to się źle czują.
    No cóż liczyłem się z tym wchodząc na forum fotograficzne, gdzie wypowiadają się wszyscy, nie tylko fachowcy...

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Kolego Darx nie chcę wchodzić w niepotrzebną polemikę
    Dzielenie się informacją, to podstawa do pomyślnego kontaktu. Pisząc powyższe zwroty dałeś o sobie znać, że chcesz coś sprzedać ale nie jesteś w stanie tego uczynić, więc tak nadrabiasz braki w postach.

Powtórzę po raz kolejny
    Kierujesz na forum pytanie, na które odpowiedzi udzielić możesz tylko i wyłącznie ty
    Nie będę się z tobą kłócić, bo zauważyłem, że należysz do grona hipokrytów. Piszesz tak, a robisz inaczej. Poradę od większości dostałeś. Jeżeli nadal nie jesteś w stanie stwierdzić, czego się chcesz pozbyć. Zachęcam do umieszczenia podobnego tematu na innym forum.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Uzależniony

Domyślnie

Miałem 28-135 i 17-85. Ten pierwszy nie sprawdził się u mnie na cropie. Ten drugi to nie jest cud optyki, ale cena jest adekwatna do jakości.

Początki nałogu

Domyślnie

Sprzedaj tego, którego rzadziej używasz.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Mając do wyboru 17-85 USM, a tamrona 17-50 wybrałbym jednak 17-85
    Bardzo odważne stwierdzenie...

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Na ten temat zdania są podzielone.
    Tak, na tych co mieli te szkła i mają coś do powiedzenia w temacie i na tych, co piszą bzdury .

A w temacie, to obydwa szkła są marnej jakości i może na początek będą na chwilę ok, ale jak ktoś oczekuje czegoś więcej, to należy się ich pozbyć, a to niestety łatwe nie będzie.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów