Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM z USA

Coś już napisał Awatar 2du
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM z USA

Witam,

Mój znajomy dzięki uprzejmości swojej szwagierki która mieszka w USA kupuje sobie 600D.
    Jak mnie wiadomo jedyna różnica w samym body to nazwa na obudowie która w USA to Rebel T3i. Do tego body planuje on zakup obiektywu jak w temacie posta. Dał mi dwa linki do sprzedawcy z USA gdzie dokonuje zakupu.

http://www.thedigitalhunter.com/prod...roduct_id=1078
    i
    http://www.thedigitalhunter.com/prod...roduct_id=1952

I pyta mnie jaka różnica bo oprócz ceny i informacji że jeden jest "FOR DIGITAL SLR" to on nie widzi.
    Mówię mu że dla mnie nie ma różnicy i bym brał ten tańszy bo nie słyszałem by jakiś obiektyw Canona z mocowaniem EF-S nie współpracował z body które takie mocowanie ma.

Dodatkowo sprzedawca w US wcisnął, że z zamówionym body ten obiektyw nie działa. Zapytany z jakim będzie działać znajomy dostał odpowiedź że z tą wersją US nie ale z 600D już tak Co mnie jeszcze bardziej rozbawiło.

Proszę więc was o informację czy w ogóle zdarzają się takie przypadki że wersje sprzętu Canona (body,obiektywy, lampy) mogą być w jakimś przypadku nie kompatybilne pomiędzy wersjami produkowanymi na rynki US, Europa, Japonia.
    No i czy istnieje taka opcja że 17-55mm f/2.8 IS USM był w dwóch wersjach dla analoga i cyfry?
    Ostatnio edytowane przez 2du ; 12-12-2011 o 16:11
    Pozdrawiam, 2du
    EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
    www.gabisia.com

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Edit - coś mi tu śmierdzi, sprawdź czy to nie jest jakiś lewy sklep.
    Bywa, że ceny tego samego obiektywu są różne, ale nie aż tak różne.

Przykład (znany i ceniony sklep):

http://www.bhphotovideo.com/c/search...tialSearch=yes

Różnica to kraj pochodzenia, co ma wpływ na gwarancję (obszar jej obejmowania).
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 12-12-2011 o 16:27
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Legionowo

Domyślnie

może masz rację bo sprzedawca wspomniał że ten tańszy będzie z Japoni (co podobno wpływa na tą niekompatybilność), ale chyba nie aż tak dużo tańszy.
    Pozdrawiam, 2du
    EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
    www.gabisia.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak kiedyś kupowałem (lata temu) przez telefon to sprzedawca miał takie same sigmy jeden z multicoating drugi bez to był wtedy typowy numer sprzedawcy, drugi typowy numer to jeden obiektyw "made in japan" a drugi "made in china" kupujesz i dowiadujesz się że jak dopłacisz to dostaniesz "made in japan" grzecznie dziękujesz, a i tak dostajesz ten "made in japan" (wiem bo kupiłem ten z chin) - kapitalizm panie wszędzie wygląda podobnie, a ten tamtejszy jest dodatkowo z tych mniej krwiożerczych.

O zobaczyłem posta tzn. teraz te tańsze są z japonii? dawniej tak nie było.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 12-12-2011 o 16:42
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    jeden obiektyw "made in japan" a drugi "made in china" kupujesz i dowiadujesz się że jak dopłacisz to dostaniesz "made in japan" grzecznie dziękujesz, a i tak dostajesz ten "made in japan" - kapitalizm panie wszędzie wygląda podobnie
    Nie w tym przypadku, to wygląda na typowy wałek ze "sklepem" z adresem skrzynki pocztowej.
    Nie ma bata, żeby mieli dwukrotnie taniej od B&H.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Dodam, że zamówienie opłacone i ma być zrealizowane tak jak znajomy kupił (nie zgodził się na dokładanie do droższej wersji jak go namawiali). Zobaczymy co dostanie jeżeli w ogóle coś dostanie
    Pozdrawiam, 2du
    www.gabisia.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2du Zobacz posta
    Zobaczymy co dostanie jeżeli w ogóle coś dostanie
    szansa jest 50/50 ze dostanie
    na przyszłość lepiej wcześniej sprawdzić taki sklep
    http://www.resellerratings.com/store/The_Digital_Hunter

Coś już napisał

Domyślnie

Zerknij na porównanie cen w różnych sklepach:

http://resellerratings.nextag.com/Ca...gs/prices-html

Czy gdyby tak było np. na Allegro to nie zapaliłaby się Ci lampka ostrzegawcza?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2du Zobacz posta
    Dodam, że zamówienie opłacone i ma być zrealizowane tak jak znajomy kupił (nie zgodził się na dokładanie do droższej wersji jak go namawiali). Zobaczymy co dostanie jeżeli w ogóle coś dostanie
    Jasne, na pewno dostanie...tylko trzeba bylo dluzej poszukac, moze jest jakis biznes co za darmo wysyla...wersje tajwanska ze szklem brazylijskim i bagnetem mongolskim...hehehe:-P

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

omfg, jak to mówią - nigdy, przenigdy, wcale, w żadnym wypadku i pod żadnym pozorem nie kupuj z podejrzanych źródeł.
    2du - B&H zawsze działa. Po co ryzykować?
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów