Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: 3 obiektywy, który sprzedać ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Nad zmianą myślałem dlatego, że 18-55 i 18-200 się trochę pokrywają, a już taki 55-250 bardziej by mi pasował.
    Miałem okazję go używać i nawet mi się spodobał
    Raczej fotografem amatorem jestem i raz do 55mm starczy a raz zoom się przyda

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Tamron 18-200 to trochę inna bajka i rzeczywiście on wypada pozytywniej w porównaniu do sigmy. Ale po pierwsze ciemność, po drugie jakość megazooma dyskwalifikuje takie konstrukcje
    Najlepiej z tych wszystkich mega-zoomów wypada 18-200 nikona. Ludziska całkiem niezłe efekty wyciągają z tego szkiełka, a duet d300 + 18-200 świetnie się sprawdza w podróży. Gdybym kiedykolwiek trafił na żółtą stronę, to zapewne jako podróżny zestaw dobrałbym właśnie 18-200.

Canonowski 18-200 też niczego sobie gdyby nie plastikowatość i taniość obudowy. Po kilku latach na pewno by mi latał. Mega-zoomy na przestrzeni lat zreanimowały się. Nie jest to być może sprzęt wysokiej klasy, ale czasem efekty po uprzednim poprawieniu są niezłe. Sporo słyszałem o Sigmie 18-200 z OS, która daje ciekawe efekty po dostosowaniu jej pod swoje preferencje.

Stałki natomiast, to już inna bajka. Budowanie zestawu na stałkach jest odpowiedzią na wszelkie oczekiwania względem jakości. Mam kolegę, który wypluł bakcyla, a pożyczonej ode 100mm, nie był w stanie wykorzystać. Do czasu, kiedy jego małżonka wydała nieco grosza i dokupiła dwie stałki. 35/2 i 85/1.8 - wtedy jego życie nabrało kolorów. Dokupił do zestawu (nie jestem pewien firmy), ale 18-200 i jego zestaw spełnia wszelkie wymagania. :smile:
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Domyślnie

jak juz pisano wczesniej gdy sprzedaż któregokolwiek nie bedze wystarczająco duzo pieniążków na cos dobrego . ja uważam ze zamienil bym kita na cos w zakresie 100- 300 , bo jak wiadomo sigma powyżej 150 mm jest słaba , 3-setki na końcu tez gigantami ostrosci nie są ale powiedzmy do tych 250 mm jest w miarę ok

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów