przeciez sven pisze w poscie #16: objektyw; stalka 85/1,8, dlatego sie pytam czy czytasz watek?Zamieszczone przez _ARTI_
przeciez sven pisze w poscie #16: objektyw; stalka 85/1,8, dlatego sie pytam czy czytasz watek?Zamieszczone przez _ARTI_
ale jesteś pewien, że te 2Zamieszczone przez Jac
http://www.fotocommunity.de/pc/pc/my...isplay/4759188
http://www.fotocommunity.de/pc/pc/my...isplay/3214344
fotki (mimo, że przedstawiają zupełnie różne
osoby w różych sytuacjach) zostały zrobione tym samym aparatem
i obiektywem ?
Bo moim zdaniem post#16 dotyczy 1 fotki
Ostatnio edytowane przez _ARTI_ ; 14-01-2006 o 01:11
...
pewien to ja jestem smierci i podatkowZamieszczone przez _ARTI_
![]()
ale problem jest w tym ze mi sie te fotki nie wyswietlaja i myslalem ze pytasz o pierwsza fotke... teraz je sobie powycinalem z postow i nie wiem,
chodzi chyba o to, że to nie jest na temat bandingu
obje fotki byly zrobione d200 i 85/1,8.
Masakra ten efekt... co za kicha. Jakze ja niecierpie takiego partaczenia.
Nikon - srikon!
Zamieszczone przez iczek
Piotr nie wierzę własnym oczom. Jakby co zawsze możesz uderzyć w 1Dnki 8)
Pawel - ja tez nie wierze oczom patrzac na 90% fot z D200....
Ale nigdy nie napisalem tez , ze seria 1d jest slaba
Owszem napisalem, ze 1dmkii jest miekki, ale poza tym to kon roboczy na miare F4.
Oj chyba troche przegialem, bo jako fan Nikona to bluźnie w tym momencie - ale tak jest.
A co do D200.... juz 2 razy go kupowalem i za kazdym razem odpuszczam po obejrzeniu zdjec na sieci , a zwlaszcza "specjalistow" z 'Forum Żółtej Febry'.
Teraz Sven mi udowadnia, ze dobrze robie czekajac.
Moze poczekam do jesieni na D3H ..Albo naprawde sie wnerwie i kupie 5D...
Ze zdjec Svena wyraznie widze, ze to nie to. Nie na to czekalem.
Juz predzej moje oczekiwania spelnia 5D...i moze 85/1,2L![]()
Piotr kiedyś bitchowałeś tu na forum, że 5fps (20D) to nie dla Ciebie, to gdzie tu 5D? Poczekaj z decyzją przynajmniej do PMA. Nikon przecież też ma wywiadownie gospodarczą, może coś zapodadzą oprócz xxxxx matrycy w D200.Zamieszczone przez iczek
Zakladam po prostu, ze 5D nie bede uzywal do sportu. Zrobie sobie backup z 1dmk2Niezle co ?!
A tak na marginesie znam osobiscie 2 kolegow, ktorym poszla migawka w 1dmk2 i serwis orzekl w obu przypadkach, ze po prsotu aparat jest ... za szybki i przekracza 8kl/s i migawka nie wytrzymuje, wylamaly sie lamelki. Szok !
![]()