403 - Forbidden
Moze sven wklej jakos te foty?
A co do bandingu robi sie coraz glosniej ze nikon bedzie wycofywal jakas tam partie... wątpie szczerze, ale ponoc nowe partie aparatow maja juz poprawiony firmware.
Znowu kicha...
403 - Forbidden
Moze sven wklej jakos te foty?
A co do bandingu robi sie coraz glosniej ze nikon bedzie wycofywal jakas tam partie... wątpie szczerze, ale ponoc nowe partie aparatow maja juz poprawiony firmware.
Znowu kicha...
Kilka dni temu czytałem na dpreview.com jkiegoś gościa, który pokazywał przykład bandingu przy ISO 100. Wyglądało to paskudnie pozioma czerwona poświata tworząca dosyć długi pas, w powiększeniu okazywało sie, że składa się z króciótkich odcinków tworzących pasy pionowe. Dziwadło, to nie jest banding a la Canon.
Facet pisał, że widać to gołym okiem przy odbitkach. Powiem, że wygląda poważnie.
Sven, ja też niczego nie widzę - wepnij to w wątek plz.
dalem juz link, to chyba widac?
OK, jest - ale paskudne![]()
jakie ISO ?
dokladnie, a firanki nie bylo. efekt jest widoczny na zblizeniu 66 i 100%. na 50% juz znika i pewnie na odbitce nie bylo by niczego widac, ale troche to wkurzajace; zaproponuje Panom z nikona wymiane aparatu na nowke; zobaczymy co oni na to (moga mi tez wymienic na d2xZamieszczone przez mmsza
![]()
jakbyś podszedł do 40 calowego telewizora na 10 cm, tak - to jest to.Zamieszczone przez mmsza
Jaki obiektyw tak ładnie rozmył tło ?
8)
...
a czytasz watek?Zamieszczone przez _ARTI_
Że D200 to się domyślam, ale nie ma chyba przyspawanego do niego jednegoZamieszczone przez Jac
tylko obiektywu ???:
...
juz pisalem: 200, wycinek z jpega bez zadnej obrobki. objektyw; stalka 85/1,8