Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Ochrona ekranu w 60D

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

Zawsze po zakupie aparatu stosuję folię poliwęglanową. W komisie z telefonami ostatnio kupiłem za 5zł - wystarczy ją dociąć na odpowiedni rozmiar, wyczyścić ekran aparatu i przykleić.

Początki nałogu

Domyślnie

Zdecydowanie polecam szybkę ochronną ewentualnie folię, moja jest straszliwie porysowana co oznacza, że tak samo ekran byłby porysowany. Mając taką ochronę nie patrzę jak stawiam aparat, również ekranem w dół co najwyżej porysuje się szybka ochronna.
    CMEHA - reszta to upgrade

Domyślnie

Kupiłem folię ochronną na mój poprzedni telefon. Wywaliłem ją po kilkunastu dniach bo pogarszała jakość. Teraz mój stary telefon jest wart 150-200 zł i jestem pewien, że ilość rys (których i tak ma niewiele) nie wpływa na cenę.

W aparacie też na początku miałem folię ale zaczęła się odklejać i ją zerwałem. Obecnie aparat ma już sporo rysek na wyświetlaczu ale nie psują one jakości wyświetlanego obrazu. Minęło 3 lata od zakupu aparatu i jego wartość wynosi ok 500-550 zł gdyby ekranik był bez żadnej rysy miałby tę samą wartość.

Sprzęt foto i telefony dość szybko tracą na wartości i nie ma sensu się bawić w ochronę wyświetlacza zwłaszcza, że często takie folie psują jakość obrazu
    W fotografii najważniejsze jest światło.

Coś już napisał Awatar Natan
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m-a-r Zobacz posta
    Kupiłem folię ochronną na mój poprzedni telefon. Wywaliłem ją po kilkunastu dniach bo pogarszała jakość. Teraz mój stary telefon jest wart 150-200 zł i jestem pewien, że ilość rys (których i tak ma niewiele) nie wpływa na cenę.

W aparacie też na początku miałem folię ale zaczęła się odklejać i ją zerwałem. Obecnie aparat ma już sporo rysek na wyświetlaczu ale nie psują one jakości wyświetlanego obrazu. Minęło 3 lata od zakupu aparatu i jego wartość wynosi ok 500-550 zł gdyby ekranik był bez żadnej rysy miałby tę samą wartość.

Sprzęt foto i telefony dość szybko tracą na wartości i nie ma sensu się bawić w ochronę wyświetlacza zwłaszcza, że często takie folie psują jakość obrazu

I tutaj zgadzam się w stu procentach. Na początku jedna ryska nam naprawdę przeszkadza i wkurza, cały czas na nią patrzymy. Później jest ryska druga i trzecia no i dalej to poleci i dlatego uwarzam, że zależy to od osobistych preferencji
    A wracając do rysek to są na tyle małe, że nie psują jakości wyświetlacza czy obrazu. No, ale jak by nie był ochrona zawsze coś daje

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Wszystko dobrze, ale jak przyjdzie nam sprzedać aparat, to każda ryska obniży koszt sprzętu.

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

Ja bym tam nie kupił aparatu z porysowanym wyświetlaczem.
    Ostatnio edytowane przez kulek855 ; 12-12-2011 o 20:01

Dopiero zaczyna Awatar adamus84
    Miasto
    Marki k/Wawy

Domyślnie

czasmi kilka rysek a sprzęt mało używany przy sprzedaży ma miano zajechanego konia
    i najczęscie jest to powód do negocjacji ceny, tak że 15 zł nie majątek
    C50d + 18-135 is-+ "błysk" metz 44 af-1 temat rzeka ,ale sie uczę...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak naprawdę nie myśli sie o sprzedaży zaraz po zakupie
    Bardziej chodzi o komfort użytkowania i tutaj zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem jest szyba f-my GGS. Do Twojego modelu masz dwa warianty - przyklejana na obwodzie ekranu i nakladana na wizjer. Używam obydwu rozwiązań i już się nie przejmuję ekranem
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Tak naprawdę nie myśli sie o sprzedaży zaraz po zakupie
    Ja tak myślę i dlatego dbam o sprzęt żebym mógł go szybko i w dobrej cenie spieniężyć. W tym momencie stać mnie na taki a nie inny sprzęt a wiem, że w perspektywie 2 lat będę mógł kupić o lepszych parametrach np. mam 50D a chcę mieć 5DII a może i 5DIII.
    CMEHA - reszta to upgrade

Coś już napisał
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Jak używasz sprzętu "normalnie" (czyli masz świadomość, że nie jest to kamień) to nie musisz się przejmować. Szybka wyświetlacza nie jest aż tak delikatna, żeby miała się porysować od normalnego użytkowania. A jak aparat spadnie i niefortunnie uderzy podczas upadku wyświetlaczem w jakąś wystającą krawędź, to ani folia, ani szybka, nie pomogą.
    Cyfrowo i tradycyjnie.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów