Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: poświąteczne obniżki (?)

Coś już napisał
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Próbowałem, nie widziałem różnicy w porównaniu z 50D, ale właściwie nie wiele można sprawdzić na statycznych elementach ekspozycji sklepowej.
    50D przy naciśnięciu spustu wydaje mi się, że tak nie "chlapie".

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greatidea Zobacz posta
    Próbowałem, nie widziałem różnicy w porównaniu z 50D, ale właściwie nie wiele można sprawdzić na statycznych elementach ekspozycji sklepowej.
    50D przy naciśnięciu spustu wydaje mi się, że tak nie "chlapie".
    Nic dziwnego, że tak nie "chlapie" skoro ma prawie o połowę mniejszy mechanizm lustra...
    ISO jest bdb 6400 używam nawet często i nie wiem co z nim jest nie tak? (oczywiście na odbitkach a nie piksel-piksel 100% crop...)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    VAT odliczysz od razu ale z dochodowym to chyba trochę inaczej bo 5DII będzie środkiem trwałym, podlegającym amortyzacji a nie jednorazowemu wpisaniu w koszty. Nie jestem księgowym więc sprawdź te informacje.
    Będzie środkiem trwałym ale amortyzujesz jednorazowo.

Domyślnie

jednorazowo środki trwałe do 3500 netto czy coś się zmieniło?

Coś już napisał
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Zmieniło się - "...łączna kwota dokonywanych jednorazowych odpisów - zarówno u podatnika rozpoczynającego działalność gospodarczą, jak i małego podatnika - nie może przekroczyć w danym roku podatkowym równowartości 50.000 euro."

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Ja mam wrażenie że te obniżki często dotyczą modeli ciutkę starawych. Przynajmniej u mnie w sklepach. przykładowo tragedia fotografii fulfilm 1800 taniej o 100 - choć za darmo bym go nie chciał.

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Co myślicie o 50D ? Stanieje za sprawą możliwego spadku ceny 5dmII ? Przymierzam się do kupna i nie wiem czy brać teraz za 2100zł (używany oczywiście) czy czekać ,może akurat na wiosnę cena spadnie. Co myślicie ?

Uzależniony

Domyślnie

Opłaca Ci się czekać do wiosny jak spadnie może o 100 zł, a może wcale. 2100 za używkę jeśli w dobrym stanie i mały przebieg to dobra cena i nie wiem nad czym się tu zastanawiać. Nie ma co spodziewać się cudów z obniżkami. Jeśli chodzi o spadek 5d2 tą taki pewnie nie nastąpi bo cena nowego będzie na tyle wysoka, że nie będzie pewnie pociągać za sobą spadku ceny 5d2
    Ostatnio edytowane przez horak ; 23-12-2011 o 16:16

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawlack Zobacz posta
    Co myślicie o 50D ? Stanieje za sprawą możliwego spadku ceny 5dmII ? Przymierzam się do kupna i nie wiem czy brać teraz za 2100zł (używany oczywiście) czy czekać ,może akurat na wiosnę cena spadnie. Co myślicie ?
    Czekaj czeka. Za jakiś czas znowu będzie przed premierą czegoś itd.
    Ile zaoszczędzisz. Albo chcesz robić zdjęcia albo oszczędzać. Jeśli opcja druga to nic nie kupuj zostanie w kieszeni 2100 i będzie powód do radości.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 23-12-2011 o 16:35

Coś już napisał
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cena 50D jest zależna raczej od 60D. Wydaje mi się, że premiera 5DIII nie wpłynie w żaden sposób na jego wartość.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów