A mi się wydaje, że cena nie spadnie tak szybko.
Wejdzie mk3 pewnie w cenie 10.000 zł i nagle używki mk2 staną się bardzo atrakcyjnym towarem. Jak z mk1.
A mi się wydaje, że cena nie spadnie tak szybko.
Wejdzie mk3 pewnie w cenie 10.000 zł i nagle używki mk2 staną się bardzo atrakcyjnym towarem. Jak z mk1.
Sprzęt po świętach nie tanieje, a zazwyczaj wraca do ceny sprzed świąt która może być windowana na okres dużego popytu.
5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II
mając sprawną - nienajgorszą - puszkę i wolne środki, zainwestowałbym np. w szkło, a potem zbierał na 5DIII bo zanim się pojawi i będzie kosztował normalniejsze pieniądze niż w dniu premiery, może to trochę potrwać... żeby jeszcze wiadomo było kiedy to będzie to pół biedy, a tak... ale to moje skromne zdanie ;-)
Szkiełka już są – C24-70 2.8, C70-200 2.8 IS, C50 1.4 i sigma 10mm. Pod pełną klatkę na pewno przyda mi się C85 mm, ale najpierw muszę mieć pełną klatkę
Byłem go dziś obejrzeć w moim ulubionym sklepie, nie chcieli spuścić nawet złotówki choć u konkurencji taniej...
A mi się widzi, że 5DIII będzie dużo droższy od 5DII z dnia premiery. Taka tendencja ostatnio jest u Canona, patrz 1DX czy choćby 7D jako następca 50D. Dadzą jakieś nowe funkcje albo zintegrują z gripem i każą za to więcej płacić. A ludzie i tak kupią bo jakie będą mieli wyjście? Może się też okazać, że używki 5DII będą w cenie jak używki 50D po premierze "następcy" 60D.
To że 5D mkII stanie się po premierze następcy kultowy to niemal pewnik.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kultowy to on już prawie jest "za życia"...ale prawie robi jakąś różnicę pewnie![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Właśnie przejrzałem próbne strzały ze sklepu. ISO mnie powala.