Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Jaki aparat do 1300 zł?

Początki nałogu

Domyślnie

Kobieta nie moja, aczkolwiek należąca do grona tych, co lubią trochę większe. Na pewno 40D/50D odpada, są za duże, ciężkie i drogie. Myślałem, żeby ja namówić na 1000D/1100D z kitem i 50mm f/1.8, aczkolwiek cenowo chyba nie da rady się wyrobić.

Sprzęt powinien być nowy, dlatego budżet dosyć mocno zawęża możliwości. Aktualnie działam mobilnie, ale jak będę miał dostęp do komputera, to przejrzę Wasze propozycje. Przyznam się, że o powyższych aparatach nie słyszałem, a to pewnie też bezlusterkowce z wymienną optyką

Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

C 1100 z kitem to suma ok. 1600 zl. (3 stówy ponad założony budżet)

Domyślnie

Proponuje pomyśleć o Samsungu NX5 - to w tej chwili najtańszy aparat z matrycą APS-C.

Początki nałogu

Domyślnie

A tak poza propozycjami - nie ma w stajni Canona nic poza G11 (który nas nie interesuje) w tym przedziale cenowym?

Co do wypowiedzi waldekgdynia - posiadasz może wspomnianego Samsunga NX5? Na papierze wygląda bardzo ciekawie. Niestety nie udało mi się znaleźć za dużo opinii użytkowników.

No i szambonur - posiadasz może do E-PL1 jakiś inny obiektyw, niż kitowy? Jak patrzyłem na ceny innych szkieł do tego maleństwa, to szczęka opada. Niestety szkła manualne odpadają, dziewczyna nie będzie się z tym męczyć i musi być AF.

Chyba czeka mnie wycieczka do sklepu i zapoznanie się z tymi nowościami. Znacie może w Warszawie jakiś dobry salon, gdzie mają sporo modeli i można przy okazji je przetestować? Parę dni temu byłem w Fotojokerze, ale mieli tylko Sony, Nikona i Canona.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Kobieta nie moja, aczkolwiek należąca do grona tych, co lubią trochę większe. Na pewno 40D/50D odpada, są za duże, ciężkie i drogie. Myślałem, żeby ja namówić na 1000D/1100D z kitem i 50mm f/1.8, aczkolwiek cenowo chyba nie da rady się wyrobić.

Sprzęt powinien być nowy, dlatego budżet dosyć mocno zawęża możliwości. Aktualnie działam mobilnie, ale jak będę miał dostęp do komputera, to przejrzę Wasze propozycje. Przyznam się, że o powyższych aparatach nie słyszałem, a to pewnie też bezlusterkowce z wymienną optyką

Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk
    Moim zdaniem najsensowniej było by kupić używane 1000D + 50 1.8 znaleziony w dobrym stanie ma on ta zaletę nad nowym 1100D ze ma system czyszczenia matrycy jeśli nie lusro to jakiś z seri G ja mam G9 i zona bardzo chętnie używa w RAW tez fotki robi wiec można obrabiać na kompie.
    Canon 1Ds Mark II, C24-105/4L IS USM, C17-85/4-5.6 IS USM, C70-300/4-5.6 IS USM, C28 1.8 USM, C50 1.4 USM, C430EX II
    http://maciejko.net/cbsearch/

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    No i szambonur - posiadasz może do E-PL1 jakiś inny obiektyw, niż kitowy? Jak patrzyłem na ceny innych szkieł do tego maleństwa, to szczęka opada. Niestety szkła manualne odpadają, dziewczyna nie będzie się z tym męczyć i musi być AF.
    nie posiadam i na chwilę obecną nie planuje żadnych dodatkowych zakupów, przecież w kompaktach też nie wymienisz obiektywu a w tym przypadku drogę masz zawsze otwartą. Pisałeś o uzyskaniu w miarę sensownej głębi, więc dlatego taka propozycja, ewentualnie nexy, ale one chyba są trochę większe niż epl-1

14-42 jaki dają z Penem jest bardzo przyzwoity, nie ma potrzeby nic dokupywać...
    Ostatnio edytowane przez szambonur ; 12-12-2011 o 15:39

Początki nałogu

Domyślnie

Ostatecznie wybór padł na Panasonica Lumix G2. Dzięki za Wasze opinie i wskazówki, zaoszczędziło nam to wiele czasu na poszukiwaniach oraz wizytach w salonach

Domyślnie Odp: Jaki aparat do 1300 zł?

ja kupiłam Canona SX130 i jestem zadowolona

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

dzisiaj odebrałem nikona p310 mojej dziewczyny i jestem pod wrażeniem możliwościami tej kruszyny
    i tylko 927 zeta
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Cytat Zamieszczone przez Hart1 Zobacz posta
    W takiej cenie jak tutaj napisałeś to mógłbym Ci polecić Aparat canona, model PowerShot SX40. Zoom 35x, matryca: 12.8 MP i ogólnie fajnie się nim robi foty. Pozdrawiam.

Taaaak .... zoomem 35x z pewnością można robić fajne foty, tylko na którym końcu

będą ona fajne , na najkrótszym czy najdłuższym ? Bo na obu na raz nie jest to chyba możliwe

.
    Ostatnio edytowane przez Lucky Luck ; 08-09-2012 o 20:51

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów