Czy wyżej wymieniony aparat jest dobry dla zaawansowanego amatora? Nie chcę robić profesjonalnych sesji, ale też nie będzie mi on służył do zdjęć ''u cioci na imieninach''. Więc mam dylemat.
Czy wyżej wymieniony aparat jest dobry dla zaawansowanego amatora? Nie chcę robić profesjonalnych sesji, ale też nie będzie mi on służył do zdjęć ''u cioci na imieninach''. Więc mam dylemat.
Nie jest zły. Zawsze można szukać minusy. To było moje pierwsze lustro i... trochę żałuję, że go się pozbyłem :-)
Ponawiam pytanie Zbyszko666, a do jakich zdjęć ma Ci służyć?
to już lepiej 30-40D
C1D3-S35mm1.4
Cześć.
Oczywiście, że jest dobry![]()
Na upartego mógłbyś nim nawet wykonać profesjonalną sesję w studio, gdzie efekty byłyby powalające. A jakie posiadasz szkiełka?
Pozdrawiam.
do zdjęć portretowych i architektury głównie, planuję kupić to body i do tego stałke 50 mm i w przyszłóści tamrona 17-50.
Tak jak pisze Zbyszko, pomyśl o Tokinie. Co do 50mm, to świetne szkło portretowe jak i 85 1,8 ale czy to już nie będzie za wąsko dla Ciebie. Sam musisz zadecydować.
No i w tym momencie temat powinien się zamknąć. Bo dyskusja już niczego więcej nie wniesie. Ponieważ wątków na CB podobnych jest multum.
dobra dzięki wszystkim za pomoc, zamykam.