Hej
Szukam programu do posklejania zdjęć lotniczych.
Chodzi o taki program który poskłada panoramę ok 20 zdjęć uwzględniając to, że aparat za każdym razem był w centralnie nad zdjęciem. Panorama szeroka na jedno zdjęcie i długa na 20 kadrów.
Hej
Szukam programu do posklejania zdjęć lotniczych.
Chodzi o taki program który poskłada panoramę ok 20 zdjęć uwzględniając to, że aparat za każdym razem był w centralnie nad zdjęciem. Panorama szeroka na jedno zdjęcie i długa na 20 kadrów.
Hugin ma masę sposobów łączenia zdjęć, ale nie orientowałam się dokładniej.
Niektóre przy "normalnych" panoramach odjeżdżają w kosmos, więc może u Ciebie dadzą radę ;-)
Darmowy, na wszystkie systemy.
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
jeśli pod Windowsa sprawdź Microsoft Image Composite Editor niesamowicie szybki i poprawny.
również darmowy![]()
C1D3-S35mm1.4
Co prawda nie darmowy, ale dobrze składa fotki automatycznie: Autopano Giga albo Pro
7D | 5D mk II | 17-40 | 24-70 | 17-55 | 28 | 580ex II - w sumie po co te sygnatury?
świetny jest PTGui
CMEHA - reszta to upgrade
Kiedyś robiłem wizualizację uczelni i testowałem wszystkie wyżej wymienione. We wnętrzach najlepiej wychodziło to Autopano![]()
7D | 5D mk II | 17-40 | 24-70 | 17-55 | 28 | 580ex II - w sumie po co te sygnatury?
Arcsoft Panorama Maker - uzywam od dawna i wg mnie najlepiej składa panoramy.
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=56319
lekcja nr 9
wszystkie części warto obejrzeć te o PS i te o obróbce raw -zawsze można coś utrwalić
pozdrawiam
>>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<
A ktory sklada zdjecia poziome po dluzszym boku?
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)