Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: 5d m2 nie włacza sie!! Co jest!!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Znam przypadek 5D które siadło przy zdejmowaniu/przykręcaniu 85L które jest jak najbardziej szkłem Canona. Jednak jak się okazało nie spalił się bezpiecznik (który już był naprawiany wcześniej) tylko coś dalej.
    Co ciekawe naprawa bezpiecznika przez serwis na Żytniej polegała na zrobieniu mostka i dolutowania NA SPALONYM BEZPIECZNIKU nowego. IMHO dziwne.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Co ciekawe naprawa bezpiecznika przez serwis na Żytniej polegała na zrobieniu mostka i dolutowania NA SPALONYM BEZPIECZNIKU nowego. IMHO dziwne.
    Spalony bezpiecznik przestaje być obwodem. Łatwiej nalutować nowy, niż wylutować i wlutować. Operacja całkiem poprawna, ale nieestetyczna.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Żartujesz z tym Serwisem - skąd taki pomysł ???
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Spalony bezpiecznik przestaje być obwodem. Łatwiej nalutować nowy, niż wylutować i wlutować. Operacja całkiem poprawna, ale nieestetyczna.
    No ja wiem, że poprawna tylko bez jaj aparat to nie kalkulator za parę PLN i można się jednak pokusić o przelutowanie bezpiecznika ;-)
    Dlatego napisałem, że dziwne.
    Japończyk by pewnie popełnił seppuku ze wstydu

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Żartujesz z tym Serwisem - skąd taki pomysł ???
    To nie żaden "pomysł" tylko fakt.
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 07-12-2011 o 19:56
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Działanie nie tylko prawidłowe, ale też stosowane we wszystkich autoryzowanych serwisach Canona.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No ja wiem, że poprawna tylko bez jaj aparat to nie kalkulator za parę PLN i można się jednak pokusić o przelutowanie bezpiecznika ;-)
    Dlatego napisałem, że dziwne.
    Japończyk by pewnie popełnił seppuku ze wstydu
    To właśnie płytę kalkulatora można podgrzewać bo kosztuje parę złotych. Płyty lustrzanek kosztujące setki lub tysiące złotych lepiej nie podgrzewać jeśli nie ma ku temu wyraźnej potrzeby, a estetyka wewnątrz aparatu nie ma żadnego znaczenia - aparat jest przecież obudowany.
    Ostatnio edytowane przez Naprawiacz ; 08-12-2011 o 10:17 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naprawiacz Zobacz posta
    Działanie nie tylko prawidłowe, ale też stosowane we wszystkich autoryzowanych serwisach Canona.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

To właśnie płytę kalkulatora można podgrzewać bo kosztuje parę złotych. Płyty lustrzanek kosztujące setki lub tysiące złotych lepiej nie podgrzewać jeśli nie ma ku temu wyraźnej potrzeby, a estetyka wewnątrz aparatu nie ma żadnego znaczenia - aparat jest przecież obudowany.
    Ok dziękuję za wyjaśnienie.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Popieram zdanie Naprawiacza. Nie zaglądałem nigdy do wnętrza 5D ale większość układów
    tego typu ma bardzo gęsty komputerowy montaż. Próba wylutowania może przegrzać sąsiednie elementy co na ogół bywa dla nich zabójcze. Zanim się stary lut rozgrzeje to poprzez ścieżki ciepło się szybko rozchodzi. Samo lutowanie jest o wiele szybsze
    A w przyszłości taki nałożony bezpiecznik łatwiej potem nawet odciąć niż odlutować
    i nałożyć kolejny.
    Widziałem natomiast skutki wylutowywania przez "serwisy" - na ogół masakra na płycie drukowanej.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    małopolskie

Domyślnie

rozbierałem ostatnio zalane 5dm2 Wojtka.. jakbyś potrzebował serwisówki to pisz lub zapytaj wójka google. Samo rozebranie to bułka z masłem

Domyślnie

Na szczęście jakoś nigdy to mi się nie przytrafiło a zmieniam szkła na włączonym aparacie kilkadziesiąt razy na dobę (ślub, plener, sesja). Nie wyobrażam sobie wyłączania aparatu za każdym razem.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
    Sebastian Małachowski

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

No to jeśli to zwarcie przy wymianie włączonego body to... chyba teraz będę wyłączać.
    Kurdę we wtorek żonglowałem stałkami na bagnecie i... teraz się zastanawiam... czy miałem szczęście???

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów