A co tam, wrzucę parę swoich uwag:
1-3: Korzystasz z jednego źródła światła, pomyśl nad zmiękczeniem cieni, które powstają z tego powodu, może kawałek blendy z prawej strony. W ten sposób cienie na modelce będą bardziej miękkie. W szczególności boli to na zdjęciu nr 3, gdzie modelka jest odwrócona tyłem do źródła światła.
4: Pamiętaj, że w portrecie najważniejsze są oczy i twarz, na twoim zdjęciu twarz jest w cieniu. Użyj blendy, aby odbić światło zastane i będzie git. Poza tym detale w tle typu wyłączniki i te białe kwadraty w lewym górnym rogu, staraj się dobierać tło żeby było jak najmniej inwazyjne, lub usuwaj takie rzeczy w postprocesie.
5: Mam wrażenie, że modelka ucieka w dolny lewy róg, jakby ją coś wciągało - nie za bardzo...
6-7,9: Zdecydowanie najlepsze zdjęcia z serii. Choć 7 przekadrowałbym do kwadratu, mam wrażenie, że jest za dużo pustej przestrzeni nad głową modelki. Ale co najważniejsze nie masz tutaj problemów z mocnymi cieniami jak w 1-3.
8: Mogło by być, ale ta ucięta ręka trochę boli...
10-11: Zdecydowanie na nie: na 10 zamknięte oczy modelki, na obu zbyt rozpraszające tło.

Mam nadzieję, że tych kilka uwag się na coś przyda