Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: [dariuszsankowski] Zdjęcia sportowe

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kadrowanie i poprawne naświetlanie to podstawy - no jeszcze zostaje nieostre/ostre zdjęcie.

No to jako ostatni wpis napiszę Ci, że masz fajne, ostre postaci i fajne, nieostre tło.

Dobrze, że tego typu zdjęcia w sumie interesują mnie najmniej, nie ma czego żałować.

Powodzenia!
    Fiu fiu

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie

Nie kumam po co tak jechac po koledze skoro przyznal sie do... jasnosci niektorych zdjec.
    Co do kadrowania to sie nie zgodze. Gdyby to byl pelny reportaz z jakiegos spotkania to powinny byc rowniez szersze kadry ale nie przy pojedynczych kadrach.
    Mnie tam sie podoba. Moze dlatego ze mam wyobrazenie, iz nie jest to takie znowu latwe zadanie nawet przy dobrym sprzecie.

Sent from my Milestone using Tapatalk

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

"Kolego", fajnie że wiesz o przepaleniach i ciasnym kadrowaniu. Ja zwracam uwagę jednak na podejście.

Cytat Zamieszczone przez dariuszsankowski Zobacz posta
    no tak, ale po co? jest aż tak tragicznie? Mi chodzi o to żeby nie robić z tej dziedziny fotografii sztuki i żeby spojrzeć na te zdjęcia z perspektywy przedstawionej sytuacji i ewentualnie kadru (tu już wiem że większości się nie podoba i coś z tym zrobię)
    Żebyś nie wiem jak zajefajne zdjęcie i jak super-mega-hiperwypasioną sytuację złapał na zdjęciu to z podejściem "na to nie ma czasu" i "nie róbmy sztuki" kwestiami technicznymi popsujesz odbiór i w efekcie ocenę zdjęcia. Tym bardziej, że chodzi o podstawy podstaw banalnie proste do poprawy.

I żeby wypowiedź była merytoryczna. Do same kadry są znakomite, sytuacje złapane w idealnym momencie. I tylko obróbka do douczenia, wtedy z miłą chęcią będę wracał tutaj.

Cytat Zamieszczone przez DarekB Zobacz posta
    Nie kumam po co tak jechac po koledze skoro przyznal sie do... jasnosci niektorych zdjec.
    Co do kadrowania to sie nie zgodze. Gdyby to byl pelny reportaz z jakiegos spotkania to powinny byc rowniez szersze kadry ale nie przy pojedynczych kadrach.
    Mnie tam sie podoba. Moze dlatego ze mam wyobrazenie, iz nie jest to takie znowu latwe zadanie nawet przy dobrym sprzecie.

Sent from my Milestone using Tapatalk
    Nikt nie jeździ. Ale skoro prosi się o opinię to trzeba mieć twardą du... tyłek bo ktoś może nie piać z zachwytu.

A co do kadrowania, to ucinanie czegokolwiek komukolwiek jest raczej błedem technicznym.
    Ostatnio edytowane przez C80 ; 13-12-2011 o 16:43

Domyślnie

w takim razie wieczorem specjalnie dla Was, podeśle kilka wybranych zdjęć poprawionych
    C1D3-S35mm1.4

Domyślnie

tak jak napisałem wcześnie przesyłam zdjęcia po korekcie, tzn takie jakie mam nadzieje powinny być.

Nie chcę jednak żeby były to zdjęcia ta same i dodane bez głębszego sensu. Tym samym wybrałem zdjęcia, które pokażą że piłka nożna kobiet to nie do końca piękniejsza wersja tego sportu

set 8 (poprawki w naświetleniu)

1.

2.

3.

4.

5.

6.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    to nie były udane mecze, ostre światło i zmienne warunki nie sprzyjały, ale dużo nauczyły. To były jedne z pierwszych moich meczy, które fotografowałem.
    Ostatnio edytowane przez dariuszsankowski ; 13-12-2011 o 22:09 Powód: Automerged Doublepost
    C1D3-S35mm1.4

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Podobają mi się zdjęcia, również te z "przepały i za jasne".

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

5. kurcze współczuję mężowi gdyby to zobaczył

Teraz po korekcie zdjęcia wypadają o niebo lepiej. Tym bardziej wygodniej się ogląda gdyż brakuje tych dennych znaków wodnych.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Fajna jakość zdjęć, podoba mi się ich ostrość i uchwycenie chwili

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów