Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: [dariuszsankowski] Zdjęcia sportowe

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariuszsankowski Zobacz posta
    to bardzo proszę moderatora o wyrozumiałość, nie chodzi mi o promocje strony,
    Wierzymy na słowo :wink: ale zdjęcia zostały usunięte.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

spoko, wstawię ponownie, ale już zgodnie z regulaminem

A do reszty, nie ma problemu, wytykajcie błędy, po to są tu te zdjęcia pamiętajcie tez że czekam tez na komentarze które pomogą mi ich nie popełniać.

Co wy byście zaradzili na przepalenia? Pół stadionu w cieniu, pół w pełnym słońcu. Szybkie akcje z jednej strony na drugą, a aparat 5d, bez dobrodziejstw jakie teraz daje mi 1d
    C1D3-S35mm1.4

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

może naświetlać na "minus" a potem wyciągać cienie w obróbce?

myslidar - serio myślałem, że to Twoje zdjęcia (tak to jakoś z kontekstu wyszło, a nie sprawdziłem), wyglądało jakbyś się mocno bronił, no cóż jak to mówią "było, minęło" - pozdrawiam!
    Fiu fiu

Domyślnie

Można by się tak bawić, ale na to nie ma czasu, zdjęcia robione w jpg i jeszcze w czasie meczu poleciały dalej. Jedyna obróbka to kadr.
    C1D3-S35mm1.4

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Można by się tak bawić, ale na to nie ma czasu, zdjęcia robione w jpg i jeszcze w czasie meczu poleciały dalej. Jedyna obróbka to kadr.
    rozumiem, że ze względu na czas pracujesz w ten sposób, ale ...

nic nie stoi na przeszkodzie robić zdjęcia jpg + RAW, po powrocie obrobić RAWy i dopiero pokazywać na forum - masz większe możliwości, czas i ... pewnie więcej pochlebnych opinii

pozdrawiam!
    Fiu fiu

Domyślnie

to tak jak by sprzedać papierek, a sobie zostawić cukierek
    C1D3-S35mm1.4

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Hmm. Sam fotografuję na meczach tylko w jpg, często wysyłam zdjęcia w trakcie meczu i dziwi mnie ta uwaga. Poprawa poziomów (czyli też próba odratowania przepalonej foty) oraz kontrastu w PS może trwać mniej niż 10 sekund.

Domyślnie

no tak, ale po co? jest aż tak tragicznie? Mi chodzi o to żeby nie robić z tej dziedziny fotografii sztuki i żeby spojrzeć na te zdjęcia z perspektywy przedstawionej sytuacji i ewentualnie kadru (tu już wiem że większości się nie podoba i coś z tym zrobię)

poza tym inaczej zdjęcia się robiło na 5d a inaczej będzie teraz co już pokazał mecz Polska Węgry który będę musiał ponownie zamieścić
    C1D3-S35mm1.4

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Skoro wszyscy mówią po kolei, że są przepały i zdjęcia sa za jasne to chyba coś jest na rzeczy. Nawet zdjęcia fotoreporterskie oddające rzeczywistość powinny być wykonane poprawnie. Ale spoko, skoro uważasz że wszystko jest ok, to powodzenia na dalszej drodze życia.

Domyślnie

kolego czytaj uważnie, do przepaleń się przyznałem już wcześniej, co nie zmienia faktu że nie występuje to na wszystkich setach które wstawiłem.

Poza przepaleniami i kadrowaniem chętnie usłyszę jeszcze jakieś uwagi.
    C1D3-S35mm1.4

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów