"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
spoko, wstawię ponownie, ale już zgodnie z regulaminem
A do reszty, nie ma problemu, wytykajcie błędy, po to są tu te zdjęciapamiętajcie tez że czekam tez na komentarze które pomogą mi ich nie popełniać.
Co wy byście zaradzili na przepalenia? Pół stadionu w cieniu, pół w pełnym słońcu. Szybkie akcje z jednej strony na drugą, a aparat 5d, bez dobrodziejstw jakie teraz daje mi 1d![]()
C1D3-S35mm1.4
może naświetlać na "minus" a potem wyciągać cienie w obróbce?
myslidar - serio myślałem, że to Twoje zdjęcia (tak to jakoś z kontekstu wyszło, a nie sprawdziłem), wyglądało jakbyś się mocno bronił, no cóż jak to mówią "było, minęło" - pozdrawiam!
Fiu fiu
Można by się tak bawić, ale na to nie ma czasu, zdjęcia robione w jpg i jeszcze w czasie meczu poleciały dalej. Jedyna obróbka to kadr.
C1D3-S35mm1.4
to tak jak by sprzedać papierek, a sobie zostawić cukierek![]()
C1D3-S35mm1.4
no tak, ale po co? jest aż tak tragicznie? Mi chodzi o to żeby nie robić z tej dziedziny fotografii sztuki i żeby spojrzeć na te zdjęcia z perspektywy przedstawionej sytuacji i ewentualnie kadru (tu już wiem że większości się nie podoba i coś z tym zrobię)
poza tym inaczej zdjęcia się robiło na 5d a inaczej będzie terazco już pokazał mecz Polska Węgry który będę musiał ponownie zamieścić
![]()
C1D3-S35mm1.4
Skoro wszyscy mówią po kolei, że są przepały i zdjęcia sa za jasne to chyba coś jest na rzeczy. Nawet zdjęcia fotoreporterskie oddające rzeczywistość powinny być wykonane poprawnie. Ale spoko, skoro uważasz że wszystko jest ok, to powodzenia na dalszej drodze życia.
kolego czytaj uważnie, do przepaleń się przyznałem już wcześniej, co nie zmienia faktu że nie występuje to na wszystkich setach które wstawiłem.
Poza przepaleniami i kadrowaniem chętnie usłyszę jeszcze jakieś uwagi.
C1D3-S35mm1.4