Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Idą święta=>Będą zakupy:D

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie Idą święta=>Będą zakupy:D

Cześć, jako, że idą święta, i pewnie portfel się troche dotankuje zastanawiam się na co wydać troche świątecznych oszczędności... Część kasy postanowiłem wydać na kurs fotografii studyjnej, a resztę chce zainwestować w sprzęt. Będzie tego ok. 1000zł i pojawiło mi się pare pomysłów:
    1.Wymiana 40D=>50D
    2.Wymiana 40D=>1d MKII N
    3.Kupno Samyanga 8mm
    4. (...) Chętnie wysłucham waszych propozycji mądrego zagospodarowania paru groszy...

A tak w ogóle jak już w klimacie to Wesołych Świąt!!

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta
    Cześć, jako, że idą święta, i pewnie portfel się troche dotankuje zastanawiam się na co wydać troche świątecznych oszczędności... Część kasy postanowiłem wydać na kurs fotografii studyjnej, a resztę chce zainwestować w sprzęt. Będzie tego ok. 1000zł i pojawiło mi się pare pomysłów:
    1.Wymiana 40D=>50D
    2.Wymiana 40D=>1d MKII N
    3.Kupno Samyanga 8mm
    4. (...) Chętnie wysłucham waszych propozycji mądrego zagospodarowania paru groszy...

Nie mając w ogóle szkieł ef-s to bym brał 1DIIN
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Dopiero zaczyna Awatar STR8
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

1.Wymiana 40D=>50D
    2.Wymiana 40D=>1d MKII N
    3.Kupno Samyanga 8mm

Mam za sobą wymianę 40D na 1d mkII N, z perspektywy czasu uważam, że ta wymiana wprowadziła dużo nowego do mojego portfolio. Tobie też polecam. Samyanga nie miałem więc nie podpowiem. Wymiana 40D -> 50D nie wprowadzi żadnych rewolucyjnych zmian

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Serii 1 nie używałem, więc się nie wypowiem, ale zmiana 40D-50D dla mnie również nie jest celowe.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

40tka na 50tkę -- gdzieś był taki wątek, poczytaj sobie, imho szkoda zachodu ;-)
    Samyang fajny jest, sama mam, ale to jest specyficzne szkło i sam sobie musisz odpowiedzieć, czy Tobie potrzebne Relatywnie mało zdjęć nim robię, choć nie żałuję, że je kupiłam.
    Co do jedynek to się nie wypowiem, ale chyba najwięcej dobrego Ci to zrobi.

Możesz też pomyśleć o 85/1.8 (kupiłam pomimo posiadania 70-200/4 i uwielbiam) albo o czymś jasnym szerokim (28/1.8?)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Domyślnie

Z racji tego, że w tego typu wątkach każda odpowiedź liczy się do statystyki to i ja dorzucę swoje 2,5 grosza.

40d na 50d, to chyba trochę jak zmiana rocznika tego samego modelu samochodu
    samayang - szeroki kąt to fajna zabawka, czasami nawet twórcza
    canon, olympus

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

Jeżeli obraz z 40d nie satysfakcjonuje Cię zmiana na 50d niewiele Ci da.
    Samyang to fajny obiektyw, miałbyś rybke która ładnie uzupełni twój zestaw obiektywów
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

O ile kolega będzie umiał ją dobrze wykorzystać. Samo "uzupełnienie" zestawu nie wystarczy.

Dopiero zaczyna Awatar STR8
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

1.Wymiana 40D=>50D
    2.Wymiana 40D=>1d MKII N
    3.Kupno Samyanga 8mm

nie zastanawiałeś się nad wymianą swojej 40D na 5d mk I ? Szkła które masz w stopce pięknie rysują na pełnej klatce. Zastanów się czy wykorzystasz potencjał 1d, bo to bardzo specyficzny aparat. Po Twoim poście, mam wrażenie, że na siłę chcesz wydać tego tysiaka, warto jednak wcześniej przemyśleć w którą stronę chcesz popchnąć swoją fotograficzną przygodę. 5D i 1D mkII N w dobrym stanie kosztują podobnie. Przemyśl to sobie :wink:

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STR8 Zobacz posta
    nie zastanawiałeś się nad wymianą swojej 40D na 5d mk I ? Szkła które masz w stopce pięknie rysują na pełnej klatce. Zastanów się czy wykorzystasz potencjał 1d, bo to bardzo specyficzny aparat. Po Twoim poście, mam wrażenie, że na siłę chcesz wydać tego tysiaka, warto jednak wcześniej przemyśleć w którą stronę chcesz popchnąć swoją fotograficzną przygodę. 5D i 1D mkII N w dobrym stanie kosztują podobnie. Przemyśl to sobie :wink:
    Faktycznie jest to temat do przemyslenia... w zasadzie do zdjec jakie lubie robic to najlepiej i 5 i 1 by sie przydaly... czesto robie zdjecia dla kolegi na crossach a dla wlasnej przyjemnosci bawie sie w studio... i o ile 1d w studiu da sobie jakos rade o tyle obawiam sie czy 5tka podola motocrossom.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów