Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: Wydzielone z wątku "Sprzęt do ślubów"

Początki nałogu

Domyślnie

Nie miałem takiej sytuacji, ale patrząc na to z logicznego punktu widzenia jeśli organizator i/lub dostawca serwisu dopełnili wszelkich starań w zakresie BHP, to raczej nie powinni się obawiać takiego delikwenta. A jeśli już to od tego jest ubezpieczyciel, żeby pokrył koszty i tyle.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak komuś się coś stanie, to poniosę tego konsekwencje. Tak jak sąd orzeknie. Kropka.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysiekT Zobacz posta
    A dostrzegacie takie patologie jak celowe przewracanie się po pijaku na statyw/torbę Pana Fotografa, żeby zrobić mu na złość, bo przecież bierze 3 tysiące za 4 godziny pracy, i jeszcze ma obiad na koszt PM? Oczywiście statyw z lampą ukryty za filarem, a torba głęboko pod stołem, notorycznie oczywiście kopana przez gości którzy zamawiają piosenki na życzenie u orkiestry.

Ja rozumiem, czegoś nie dopilnowałem, ponoszę tego konsekwencję, również finansowe. Prosta sprawa. Ale gdy ktoś próbuje ode mnie wyłudzić odszkodowanie, to ja przepraszam, kieruję sprawę do mojego prawnika.

Tutaj niestety nie UK, tylko Polska. Popieram wasze zdanie, niestety żyjemy w trochę innej rzeczywistości. Więc "odpuść". Zbyt dużo zawiści w tym narodzie.
    Mam nadzieje ze nie znajdujemy zawiści w moim poście bo takiej tam nie było. Nie mówię tez o sytuacji kiedy to ktoś chce wyłudzić pieniądze. Raczej o nieszczęśliwych przypadkach które niestety chodzą po ludziach a wesele z podchmielonymi gośćmi i biegajacymi dzieci to tylko zwiększone ryzyko.
    Pewnie w większości przypadków dziecko dostało by w dupę i przeproszono by pana fotografa za przywrócenie statywu bo taka w Polsce mentalność szczególnie u osób 50+. Oczywiście uogulniam sytuacje i nie mam na celu obrazić kogoś starszego w tym momencie.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysiekT Zobacz posta
    A dostrzegacie takie patologie jak celowe przewracanie się po pijaku na statyw/torbę Pana Fotografa, żeby zrobić mu na złość, bo przecież bierze 3 tysiące za 4 godziny pracy, i jeszcze ma obiad na koszt PM? Oczywiście statyw z lampą ukryty za filarem, a torba głęboko pod stołem, notorycznie oczywiście kopana przez gości którzy zamawiają piosenki na życzenie u orkiestry.

Ja rozumiem, czegoś nie dopilnowałem, ponoszę tego konsekwencję, również finansowe.
    Krzysztofie, jedyną rzeczą jakiej nie dopilnowałeś dopuszczając do w/w sytuacji to nieodpowiedni wybór Klienta
    Nie pozostaje mi nic innego jak doradzić Ci zakup walizki Peli na sprzęt. Przetrwa atak Poloneza z instalacją LPG o gumofilcach biesiadników nie wspomnę. Błyskograty przyczepiaj do kinkietów, karniszy, kolumn itp.
    PS
    Chłopie, dla kogo Ty pracujesz
    Ostatnio edytowane przez MMA Photography ; 04-12-2011 o 12:27

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMA Photography Zobacz posta
    Chłopie, dla kogo Ty pracujesz
    pewnie jak jakieś 90% z nas, dla tego kto nas wybierze:-P, gratuluje że jestes w tym procencie, który sam może decydowac czy dla danej pary bedzie czy nie bedzie pracował
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    pewnie jak jakieś 90% z nas, dla tego kto nas wybierze:-P, gratuluje że jestes w tym procencie, który sam może decydowac czy dla danej pary bedzie czy nie bedzie pracował
    Czasem nie mam wyboru, jak Klientka mówi, że dziwny jestem "bo inni fotografowie dają 500 zdjęć a pan tylko 50" to jak z takimi ludźmi można podpisać umowę. Odsyłam ją wtedy grzecznie do tych mniej dziwnych

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMA Photography Zobacz posta
    Klientka mówi, że dziwny jestem "bo inni fotografowie dają 500 zdjęć a pan tylko 50" to jak z takimi ludźmi można podpisać umowę.
    gratuluję raz jeszcze
    widzę dwie mozliwości: albo Twoje foty są zaj.....e dobre, albo d..a z Ciebie a nie fotograf :-)
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 04-12-2011 o 16:02
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diplo Zobacz posta
    Lampy w kościele nigdy. Na sali często a od kiedy mam 5dm2 to coraz zadziej. Wiece co nigdy w życiu nie przypuszczałbym iz na tym forum ktokolwiek przyklaskiwałby robieniu zdjęć z lampą w kosciele.
    Więc masz we mnie przyklaskiwacza

Ja bardzo lubię lampę i nie wyobrażam sobie np. sesji w plenerze bez lampy. Zazwyczaj stosuję korekcję lampy od -1 do -3. Przy tych ustawieniach użycia lampy generalnie nie widać, a błysk w oku i poprawa rozdzielczości zdjęcia - bezcenne Palnik zazwyczaj na wprost ze stofenem.

Momentem, w którym raczej nie używam lampy ze względu na cienie jest chwila przysięgi i założenia obrączek.

Ogólnie rzecz biorąc im więcej światła zastanego tym częściej używam lampy, im mniej światła tym rzadziej, chyba, że zmusza mnie do tego sytuacja.

Błyskający wiedzą co mam na myśli ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    gratuluję raz jeszcze
    widzę dwie mozliwości: albo Twoje foty są zaj.....e dobre, albo d..a z Ciebie a nie fotograf :-)
    Długo nad tym myślałeś aż musiałeś posta edytować. Specjalnie dla Twojej satysfakcji wybieram to drugie

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Więc masz we mnie przyklaskiwacza

Ja bardzo lubię lampę i nie wyobrażam sobie np. sesji w plenerze bez lampy. Zazwyczaj stosuję korekcję lampy od -1 do -3. Przy tych ustawieniach użycia lampy generalnie nie widać, a błysk w oku i poprawa rozdzielczości zdjęcia - bezcenne Palnik zazwyczaj na wprost ze stofenem.
    No to gratuluję. A po co Ci stofen skoro nawet nie wiesz jak go używać?

Ja powtórzę jeszcze raz moje zdanie:
    Lampa w kościele tak, ale umiejętnie użyta. Jak jest od czego odbijać lub przez co świecić (pomijam kubek po danio marki stofen) aby zmiękczyć światło.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów