Ale co mam czytacZamieszczone przez mmsza
![]()
Przeciez Cichy wyraznie napisal, ze kupe sprzetu sprowadzal a nie jedno szkielko i sie nie przyczepili a inni, ze jednak trzeba uwazac![]()
Ale co mam czytacZamieszczone przez mmsza
![]()
Przeciez Cichy wyraznie napisal, ze kupe sprzetu sprowadzal a nie jedno szkielko i sie nie przyczepili a inni, ze jednak trzeba uwazac![]()
Aaaa... o to Ci chodziloZamieszczone przez mmsza
![]()
Dobra juz dobra... tylko nie krzycz![]()
Miałem przesiadki w europie, i zawsze leciałem do Wawy. Idziesz na bramke NIC DO OCLENIA i po bólu, ja miałem aparat, pudełko w bagażu, telefon+pudełko, dyski i inne pierdółki...
Znajomy wiozł 3 aparaty i laptopa i było ok. Tylko jak mozesz to nie wkładaj do jednej walizli dwóch sprzętów tego samego rodzaju, np: 2 aparaty. Lepiej do dwóch walizek włożyć, a zawsze można mieć 2 walizki lecąc z USA.
Ale najlepiej sprzęd brać ze sobą w bagaż podręczny, bo walizkami to rzucają tak ze oj :/ Poza tym, podręcznego nikt mi nie ważył, a przefazowałem o pare kilo
Moze jakbyś eLkę 1200 mm wiózł to ktoś by zwrócil uwagę, a tak to nie ma problemów![]()
Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:
Problemem jest zazwyczaj kontrola miedzynarodowa w Polsce. Najkorzystniej jest wracac przez jakies europejskie panstwo gdzie juz dokonales odprawy z US. np.: Czechy (Praga), Niemcy (Kolonia) itp...
Tam zazwyczaj nikt sie nie przypieprza. A w Polsce juz cie wowczas nikt nie sprawdza.... bo lecisz z Europy
A tak generalnie to nie ma wiekszych problemow... tylko nie ładuj 15 sztuk sb800 w plecak![]()
Iczek, co Ty teoretyzujesz? Wracałem z USA przez Frankfurt, we Frankfurcie pies z kulawą nogą się mną interesował i mógłbym wyjść wprost do miasta. Za to w Gdańsku mało to mnie zawału nie kosztowało, jak się 6 celników rzuciło na 16 pasażerów samolotu z kierunku Franfurt - Gdańsk. Mało, oni doskonale wiedzieli, kto we Frankfurcie miał tylko międzylądowanie.Zamieszczone przez iczek
Zawsze mi się wydawało, że loty wewnątrzunijne są wysadzane przy stanowisku dla odpraw krajowych - czyżby akurat tym razem się do tego nie zastosowali?Zamieszczone przez Jurek Plieth
Ostatnio zresztą owe stanowisko przebudowali - było otwarte, jedynie na podłodze była narysowana linia której mieli oczekujący na przybyłych nie przekraczać, ale ostatnio wstawili tam drzwi i aparaturę do prześwietleń.
Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...
Niczym się nie przejmuj, zawsze możesz powiedzieć, że z nim wyjechałeś, a jak się zapytają gdzie aparat to powiedz, że ci ukradli i tylko to ci zostało![]()
Mnie na bramce "nic do oclenia" cofnęli na prześwietlarkę stojący przy wyjściu dla tych co mają coś do oclenia i przeglądali bagaże. Przyleciałem LOT'em z Chicago i to dlatego. Jak będziesz leciał przez europejski kraj to luzik...Zamieszczone przez Pikczer
To jak to co piszecie sie ma do tego co napisal Cichy??? Luz blues itd. :-|
Jeden obiektyw na luzie przywieziesz... jeszcze zalezy, ktoryZamieszczone przez Pikczer
![]()
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa