Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Jak jest z CLEM ????

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Jesli ktos kupuje obiektyw w USA i wraca z nim do Polski, nie ma ani pudelka przy sobie ani instrukcji (czylo zadnych papirkow) a wszystkie dodatki typu oslony itp. wlozyl do walizy - czyli w podrecznym ma samo szklo bez body, to moga sie do niego dowalic? Moze przeciez wracajac do kraju tylko na miesiac odwiesc jedno "swoje szklo", ktorego nie uzywa w US, nie prawda?

A drugie wazne pytanie:
    clo i podatek placi sie w Polsce wiec jesli kierujesz sie do przejscia "nic do oclenia" to przez zadne bramki ani kamery nie przechodzisz? To gdzie sie moga doczepic?
    Slyszalem, ze w Polsce tez przeswietlaja???
    Mnie na bramce "nic do oclenia" cofnęli na prześwietlarkę stojący przy wyjściu dla tych co mają coś do oclenia i przeglądali bagaże. Przyleciałem LOT'em z Chicago i to dlatego. Jak będziesz leciał przez europejski kraj to luzik...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Problemem jest zazwyczaj kontrola miedzynarodowa w Polsce. Najkorzystniej jest wracac przez jakies europejskie panstwo gdzie juz dokonales odprawy z US. np.: Czechy (Praga), Niemcy (Kolonia) itp...
    Tam zazwyczaj nikt sie nie przypieprza. A w Polsce juz cie wowczas nikt nie sprawdza.... bo lecisz z Europy
    Iczek, co Ty teoretyzujesz? Wracałem z USA przez Frankfurt, we Frankfurcie pies z kulawą nogą się mną interesował i mógłbym wyjść wprost do miasta. Za to w Gdańsku mało to mnie zawału nie kosztowało, jak się 6 celników rzuciło na 16 pasażerów samolotu z kierunku Franfurt - Gdańsk. Mało, oni doskonale wiedzieli, kto we Frankfurcie miał tylko międzylądowanie.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feder
    Pod warunkiem że nie przechodzisz odprawy międzynarodowej w Gdańsku - tutaj potrafią się czepiać nawet o laptopy, które sie z sobą wywiozło.
    Dokładnie, albo i jeszcze gorzej

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

To jak to co piszecie sie ma do tego co napisal Cichy??? Luz blues itd. :-|

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    To jak to co piszecie sie ma do tego co napisal Cichy??? Luz blues itd. :-|
    Jeden obiektyw na luzie przywieziesz... jeszcze zalezy, ktory
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Niestety - Gdansk to glupota. Ląduj wszędzie byle nie w Gdańsku. Zupełnie ich posrało, ale ostatnio zatrzymali jakis celników i pograniczników własnie w Gdańsku za łapówy
    W związku z czym teraz bardzo się "starają"?
    Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu...

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Iczek, co Ty teoretyzujesz? Wracałem z USA przez Frankfurt, we Frankfurcie pies z kulawą nogą się mną interesował i mógłbym wyjść wprost do miasta. Za to w Gdańsku mało to mnie zawału nie kosztowało, jak się 6 celników rzuciło na 16 pasażerów samolotu z kierunku Franfurt - Gdańsk. Mało, oni doskonale wiedzieli, kto we Frankfurcie miał tylko międzylądowanie.
    Zawsze mi się wydawało, że loty wewnątrzunijne są wysadzane przy stanowisku dla odpraw krajowych - czyżby akurat tym razem się do tego nie zastosowali?
    Ostatnio zresztą owe stanowisko przebudowali - było otwarte, jedynie na podłodze była narysowana linia której mieli oczekujący na przybyłych nie przekraczać, ale ostatnio wstawili tam drzwi i aparaturę do prześwietleń .
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Domyślnie

Jurek - praktyka, lata praktyki. Uwierz mi Miales pecha i lądowałes w Gdansku. Pisalem o tym! Jak takich 6 celnikow caly dzien nic nie robi i czeka na łapówy to jak was tam zobaczyli to sie do roboty rzucili z ochotą

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Czytać, czytać, czytać
    Ale co mam czytac
    Przeciez Cichy wyraznie napisal, ze kupe sprzetu sprowadzal a nie jedno szkielko i sie nie przyczepili a inni, ze jednak trzeba uwazac

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Wyraźnie piszą, że kłopoty są jedynie w Gdańsku!
    Aaaa... o to Ci chodzilo
    Dobra juz dobra... tylko nie krzycz

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów