Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Jak jest z CLEM ????

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Question Jak jest z CLEM ????

Jesli ktos kupuje obiektyw w USA i wraca z nim do Polski, nie ma ani pudelka przy sobie ani instrukcji (czylo zadnych papirkow) a wszystkie dodatki typu oslony itp. wlozyl do walizy - czyli w podrecznym ma samo szklo bez body, to moga sie do niego dowalic? Moze przeciez wracajac do kraju tylko na miesiac odwiesc jedno "swoje szklo", ktorego nie uzywa w US, nie prawda?

A drugie wazne pytanie:
    clo i podatek placi sie w Polsce wiec jesli kierujesz sie do przejscia "nic do oclenia" to przez zadne bramki ani kamery nie przechodzisz? To gdzie sie moga doczepic?
    Slyszalem, ze w Polsce tez przeswietlaja???

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Pytam, bo jak wracalem z Egiptu w tym roku to tutaj juz zadnej bramki nie bylo????????
    To co, ludzie z USA sa inaczej traktowani????

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Jesli ktos kupuje obiektyw w USA i wraca z nim do Polski, nie ma ani pudelka przy sobie ani instrukcji (czylo zadnych papirkow) a wszystkie dodatki typu oslony itp. wlozyl do walizy - czyli w podrecznym ma samo szklo bez body, to moga sie do niego dowalic? Moze przeciez wracajac do kraju tylko na miesiac odwiesc jedno "swoje szklo", ktorego nie uzywa w US, nie prawda?

A drugie wazne pytanie:
    clo i podatek placi sie w Polsce wiec jesli kierujesz sie do przejscia "nic do oclenia" to przez zadne bramki ani kamery nie przechodzisz? To gdzie sie moga doczepic?
    Slyszalem, ze w Polsce tez przeswietlaja???
    Stary. Luz blues. Wracałem w USA w grudniu z całym plecakiem szkiel i nawet nikt się nic nie zająknął. A prześwietlali przecież plecak na każdej bramce. Kierujesz się do bramki Nic Do Oclenia i masz w dupie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Stary. Luz blues. Wracałem w USA w grudniu z całym plecakiem szkiel i nawet nikt się nic nie zająknął. A prześwietlali przecież plecak na każdej bramce. Kierujesz się do bramki Nic Do Oclenia i masz w dupie.
    Jak ja lubie Was luzakow :razz:
    Tylko gdy to na biednego szarego czlowieczka pada, to spac nie moge

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Potwierdzam - jak nie wieziesz dużej ilości takich samych przedmiotów to się nie nikt nie czepia. Pod warunkiem że nie przechodzisz odprawy międzynarodowej w Gdańsku - tutaj potrafią się czepiać nawet o laptopy, które sie z sobą wywiozło.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feder
    Potwierdzam - jak nie wieziesz dużej ilości takich samych przedmiotów to się nie nikt nie czepia. Pod warunkiem że nie przechodzisz odprawy międzynarodowej w Gdańsku - tutaj potrafią się czepiać nawet o laptopy, które sie z sobą wywiozło.
    Czyli rozumiem, ze samo szklo bez body nie powinno ich razic?

Domyślnie

Problemem jest zazwyczaj kontrola miedzynarodowa w Polsce. Najkorzystniej jest wracac przez jakies europejskie panstwo gdzie juz dokonales odprawy z US. np.: Czechy (Praga), Niemcy (Kolonia) itp...
    Tam zazwyczaj nikt sie nie przypieprza. A w Polsce juz cie wowczas nikt nie sprawdza.... bo lecisz z Europy
    A tak generalnie to nie ma wiekszych problemow... tylko nie ładuj 15 sztuk sb800 w plecak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feder
    Niestety - Gdansk to glupota. Ląduj wszędzie byle nie w Gdańsku. Zupełnie ich posrało, ale ostatnio zatrzymali jakis celników i pograniczników własnie w Gdańsku za łapówy

Na marginesie - nie zawsze nalezy byc miłym...
    Odnosze to akurat do celnikow nie na lotnisku, ale jak zrobilem karczemna awanture za to ze przetrzymali moja paczke prawie 2 tygodnie to sie o kierownika oparlo i mnie przepraszali! Niezle - oni tez maja przepisy i musza ich przestrzegac wiec warto znac prawo celne i podatkowe...

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Niezle - oni tez maja przepisy i musza ich przestrzegac wiec warto znac prawo celne i podatkowe...
    Ale ja chce tylko jedno szkielko
    Nie chce przemycac milionow.

Domyślnie

Niczym się nie przejmuj, zawsze możesz powiedzieć, że z nim wyjechałeś, a jak się zapytają gdzie aparat to powiedz, że ci ukradli i tylko to ci zostało

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów