Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Fotografowanie obiektywami manualnymi

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

oczywiscie, ten watek nie ma na celu wykazania wyższości jednych świąt nad drugimi ani zakładania nowej (manualnej) religii
    IMI podzieł sie swoimi uwagami, ktos inny dorzuci cos nowego, może kogoś to natchnie do własnych prób?

a co do myslenia... z manualami jest troche podobnie jak ze stałkami - żeby wykonać fotkę, trzeba zrobić kilka krokow w przód lub w tył, słowem ruszyc sie z leżaka, a to juz coś, początek procesu myślowego

nadal uważam, ze ograniczenia sprzętowe dodatnio wpływają na kreatywność (nie tylko w fotografii), zdjecia Siudyma, pierwszego zdeklarowanego ascety na CB, potwierdzają to

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta

a co do myslenia... z manualami jest troche podobnie jak ze stałkami - żeby wykonać fotkę, trzeba zrobić kilka krokow w przód lub w tył, słowem ruszyc sie z leżaka, a to juz coś, początek procesu myślowego
    W pełni się zgadzam, stąd w mojej torbie i na półce goszczą
    helios 44m4, smc takumar 50/1.4, mir 37mm, oraz 135/2.8.

Chcę mieć nerwowy bokeh w ruch idzie helios, chcę spokojniej to takumar,
    Mir ma chyba 11 listkową przysłonę, ale jedyna jego wada to że z moim 5d w pozycji ostrzenia na nieskończoność lustro haczy o dupkę więc trzeba uważać.
    Jakoś tak fajniej mi się fotografuje manualami, co nie znaczy że szkieł z AF nie używam - wręcz przeciwnie.
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Uprawnienia umieszczania postów