Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Czym się różnią te obiektywy

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Przedruk FAQ:

Co oznacza skrót "DC" w opisie obiektywu?

Odpowiedź :
    Jeśli w opisie obiektywu pojawi się skrót "DC", oznacza to, że mechanizm automatycznej korekcji ostrości AF (AutoFocusing) w obiektywie jest poruszany za pomocą "zwykłego" silnika zasilanego prądem stałym.

Ten typ silnika, w porównaniu z modelem ultradźwiękowym USM (UltraSonicMotor), jest wolniejszy i głośniejszy. Silniki te stosowane są w obiektywach z poziomu podstawowego.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariuszsankowski Zobacz posta
    17-40 na ff nie polecam. Z 30d spisywala sie swietnie, ale na 5d zdjecia mocno tracily na jakosci. Oczywiscie nie musicie sie ze mna zgadzac
    To ja się nie zgodzę. Jaka alternatywa w takim razie?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Czytając te forumowe bluzgi na mydlane sigmy postanowiłem udać się do okulisty. Wziąłem pierwszą lepszą sigmę jaką posiadam i zrobiłem szybki biurkowy test ostrości. Sigma 20mm otworzona najszerzej jak się da czyli f1.8
    http://img338.imageshack.us/img338/3338/img9505d.jpg (uwaga oryginalny plik z aparatu 4MB) punkt ostrzenia nad przełącznikiem AF/M na cyferce "5". Wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli nie jest ostro...
    Tu akurat sie zgodzę :smile: . Ale jedno mnie zastanawia, skoro jest tak źle "jak mówią", to z czego ta firma "żyje" tak na marginesie. (uwaga, nie miałem sigm, nie mam zdania). Może problem leży w odległości w jakiej ta cyfra 5 się znajduje od aparatu. Czy z dalszej odległości bedzie podobnie ? Pewnie tak, ale sama cyfra bedzie powiększona do oglądania i sprawi wrażenie nieostrej, a po odejsciu od monitora, chyba się wyostrzy Dasz radę wstawić inne zdjęcie z dalszej odległości ? Uważam że wina w większości niezadowolonych "klientów" leży w technice trzymania aparatu i robieniu po prostu poruszonych zdjęć. A jak już jest wadliwy egzemplarz to wraca na półkę sklepową, niestety i dalej jest testowany przez kolejnego zawiedzionego klienta.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Od kita 18-55 w wersji II bardziej mydlany jest tylko KIT w wersji pierwszej.
    Marketing kolego, marketing. Optycznie są takie same :-)
    Ja z 300D trafiłem kita Mk I USM (oczywiście micro). Ten to chociaż minimalnie szybszy i cichszy był :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów