Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Pomocy

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amaotoor Zobacz posta
    Niestety nie potrafie ustawic jej tak aby robila zdjecia perfekcyjne. Bardzo prosze o pomoc
    Obawiam się dużo bardziej "perfekcyjne" zdjęcia uzyskasz ze średniego kompakta :-).
    A tak poważnie to mam wrażenie że uległaś marketingowi i kupiłaś aparat, o którym słyszałaś że robi perfekcyjne zdjęcia... Niestety nie aparat robi zdjęcia (a przynajmniej nie sam...)
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Domyślnie

Ja bym chciał taki, który zamiast oznaczenia modelu ma logo Playboya. Chodziłbym sobie z takim po mieście a dziewczyny same ustawiałyby się w kolejce (do zdjęcia oczywiście). I mówiąc "zdjęcia" mam na myśli fotografię. Oczywiście.

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    A ja zawsze marzyłem o takim aparacie co posiada automatyczny program "Wygraj konkurs National Geographic"
    Dobre

Niestety nie potrafie ustawic jej tak aby robila zdjecia perfekcyjne
    Przeczytalam instrukcje ustawilam wszystko jak nalezy aczkolwiek zdjecia wychodza zolte.
    Moja droga. Gdybyś przeczytała instrukcję, to na pewno zrozumiałabyś dlaczego zdjęcia wychodzą żółte. Tak zwany balans bieli się kłania. Spróbuj poczytać jeszcze trochę tę instrukcję, a jeżeli to nie pomaga to zrób to kolejny i jeszcze kolejny raz. Często i mnie zdarza się wracać do instrukcji obsługi aparatu by ponownie przejrzeć jego funkcje.

Mozecie mi napisac co mam zrobic po kolei czyli jak ja ustawic??
    Nie. Każdy musi to przeboleć, a nikt nie będzie po raz setny tłumaczył jak ustawiać aparat. Chcesz zabrać się za fotografię, to zajrzyj do poradników na forum. Czytanie jeszcze nikogo nie doprowadziło do ślepoty umysłowej.

Jeżeli tak bardzo zależy Ci na szybkich ustawieniach, to dobierz tryb P lub Auto.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

może nie czytaj, bo się wciagniesz (w wątki poboczne), tylko rób zdjęcia
    cyfra ma tę przewagę (?) nad analogiem, że w kompie można paroma kliknięciami poprawić szkolne błedy
    do aparatu dołaczany jest program, który pewnie już wgrałaś
    teraz wystarczy trochę poklikać (np. autolevels) i bedzie lepiej
    rób na razie na trybach tematycznych (obrazki na pokrętle)

Zastanów sie, co chcesz uzyskać na zdjęciu, a dopiero potem myśl o perfekcji technicznej (balansach bieli itp).

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto
    MG aka Stąporków (świętokrzyskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    może nie czytaj, bo się wciagniesz (w wątki poboczne), tylko rób zdjęcia
    cyfra ma tę przewagę (?) nad analogiem, że w kompie można paroma kliknięciami poprawić szkolne błedy
    do aparatu dołaczany jest program, który pewnie już wgrałaś
    teraz wystarczy trochę poklikać (np. autolevels) i bedzie lepiej
    rób na razie na trybach tematycznych (obrazki na pokrętle)

Zastanów sie, co chcesz uzyskać na zdjęciu, a dopiero potem myśl o perfekcji technicznej (balansach bieli itp).
    moim zdaniem źle jej radzisz, niech czyta instrukcję aż pojmie o co chodzi do tego poradniki o fotografii i niech stara się robić zdjęcia na trybach półautomatycznych lub na manualu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Nie można fotografować w kolorze i oczekiwać dobrych efektów, nie posiadając podstawowej wiedzy o nim.
    Temp.barwowa ,balans bieli to elementarz.Sam aparat w auto w wielu sytuacjach sobie nie poradzi.
    Lustrzanka jest zaawansowanym aparatem wymagającym pewnej porcji wiedzy .

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A ja zawsze marzyłem o takim aparacie co posiada automatyczny program "Wygraj konkurs National Geographic"
    W takich momentach żałuję, że na forum nie ma czegoś takiego jak "lubię to" ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Dopiero zaczyna Awatar artirus
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Bezcenne

Czytaj instrukcję do bólu, a jak już się znudzisz to forum i wszystkie książki, które wpadną w ręce, a w międzyczasie rób zdjęcia. Nie tylko teoria jest ważna :-) Trening czyni mistrza

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ale sie ludziska rozpisali, a ja mam wrażenie, że to prowokacja do dyskusji była....
    ... a jeśli nie to tak jak koledzyalbo dłuuuuugie czytanie, albo nauka na błędach i kiedyś sie dojdzie do perfekcji, lub nie

Bywalec Awatar Tomeksad2

Domyślnie

Odnoszę wrażenie, że podjęłaś decyzję o kupnie na podstawie mylnego wyobrażenia o lustrzankach. Jeżeli wcześniej robiłaś zdjęcia kompaktem to niestety, ale udział fotografa w zrobieniu poprawnego zdjęcia w przypadku lustrzanki jest większy niż robiąc kompaktem. Kompakt tuszuje błędy, lustrzanka je obnaża. Tak jak napisano instrukcja, zdjęcia, powrót do instrukcji i znowu zdjęcia i tak wiele razy, by zrozumieć zależności co z czym i jak się je. Do tego literatura i wątki na forum i pewnie jeszcze wiele pytań. By zaoszczędzić trochę czasu czekając na odpowiedzi poszukaj używając tego
    http://www.canon-board.info/announcement.php?f=27&a=22
    To też może się przydać
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=19347
    bo nieraz na podstawie opisu trudno zgadnąć w czym problem.
    Może czujesz rozczarowanie, ale nie zniechęcaj się. Wiesz od czego zacząć by to miało ręce i nogi.
    W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów