Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Wątek: Pierwsza lustrzanka w życiu - co kupić ??

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Kup sobie kompakta, może wróci Ci chęć fotografowania, bo aparat możesz mieć zawsze przy sobie.
    Lustrzanka robi zawsze z człowieka niedzielnego fotografa, bo nie zabierasz go ani do pracy, ani do szkoły i powoli odchodzisz od fotografowania

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hensu Zobacz posta
    Kup sobie kompakta, może wróci Ci chęć fotografowania, bo aparat możesz mieć zawsze przy sobie.
    Lustrzanka robi zawsze z człowieka niedzielnego fotografa, bo nie zabierasz go ani do pracy, ani do szkoły i powoli odchodzisz od fotografowania
    To zależy od osoby fotografującej. Oprócz lustrzanki posiadam jeszcze 3 kompakty (canon a510, a1100 i s5is). Tak naprawdę to odkąd kupiłem lustrzankę kompaktów nie używam (sporadycznie a1100 na jakiś imprezkach). Wolę nosić 500D z gripem (bo sama puszka jest za mała i nie leży mi w ręce), bo wiem, że zdjęcia które zrobię będą mi odpowiadały.
    Moim zdaniem, jeśli przeszkadza Ci wielkość lustrzanki to jak napisał flankerp, kup kompakta z wymienną optyką (choć osobiście nigdy takim nie robiłem zdjęć).
    Jednak z drugiej strony patrząc więcej ludzi robi kompaktami i są zadowoleni. Wszystko zależy od tego, czego wymagasz od aparatu, jeśli wystarcza Ci tryb auto to zwykły kompakt w 100% zaspokoi te potrzeby. Jeśli chcesz być kreatywny i decydować o wyglądzie zdjęcia, wtedy kompakt to za mało.
    Nikt inny za Ciebie tej decyzji nie podejmie. Sam wiesz co chcesz i jak chcesz fotografować. Lustrzankę już miałeś, pożycz sobie od kogoś jakiegoś kompakta, popróbuj i sam ocenisz.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Uprawnienia umieszczania postów