Pokaż wyniki od 1 do 10 z 95

Wątek: Skaner - Epson V700 czy coś lepszego?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No w ustawieniach grzebalem, ale fakt nie ruszalem punktow czerni/bieli. To nie jest az tak kontrastowa fotografia abym az tak kombinowal, bo to raptem wystarczylo 0.5ev zjechac i plamy wychodzily - no az tak slabego zakresu to byc nie powinno :/ To juz JPG z epson skana dawal wiecej mozliwosci w zjechani swiateł niz ten "standardowy" TIF w Vue.

Zobacze innym razem, na razie juz na gotowo ze skanow epsona film zrobiony, wiec nie bede zawracal koledze od skanera glowy.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 22-12-2011 o 12:57

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    No w ustawieniach grzebalem, ale fakt nie ruszalem punktow czerni/bieli.
    Ano widzisz... jak pamiętam ustawienie domyślne punktu bieli to 0.4, jak skanowałem fotki 'słoneczne' to często zjeżdżałem z tym do 0.12 i mniej i była bardzo znacząca różnica. To poprostu obcinanie zakresu świateł/cieni. Coś jak 'kompresja' końcówek pasma jasnego/ciemnego.
    Następnym razem poeksperymentuj - zobaczysz różnicę.
    Przed tym ustawieniem i skanowaniem kliknij w 'wartości domyślne' w zakładce kolor.

Dopiero zaczyna Awatar MaciejW
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Uzywam V750Pro z programem Silverfast.Był w zestawie.Efekty różne.Ale ogólnie jestem zadowolony.Jak się spędzi odpowiednio dużo czasu można uzyskać całkiem dobre efekty.

Mało czasu

Dużo czasu
    Ostatnio edytowane przez MaciejW ; 22-12-2011 o 17:22

Uprawnienia umieszczania postów