Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: 5 lat gwarancji na obiektywy TAMRON

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Teraz przydaloby sie tylko, zeby jakis sklep na magazynie znalazl lezaka 17-35 dla mnie albo zeby tamron wypuscil 17-35 II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    To jak powinno być, żeby było "do końca"?
    Mysle, ze posulat tombasa, zeby okresowi 5-cio letniej gwarancji towarzyszyl okres 5-letnich uprawnien do bezplatnej kalibracji w serwisie nie jest pozbawiony sensu. Poza mozliwoscia zmiany body przez uzytkownika, moze sie chyba tez zdarzyc ze dotychczas uzywany zestaw sie rozkalibruje :-?
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 02-12-2011 o 08:37

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Może nie tyle co darmowa kalibracja co możliwość przejścia gwarancji na inną puszkę, przy czym rozkalibrowanie/bf/ff traktowane jako usterka i naprawianie - darmowa kalibracja.
    Miłe posunięcie, ale nakłada ograniczenia na rynek wtórny.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    Teraz przydaloby sie tylko, zeby jakis sklep na magazynie znalazl lezaka 17-35 dla mnie albo zeby tamron wypuscil 17-35 II
    Jest nas dwóch
    Idą święta więc może coś z nieba spadnie, jakaś dobra nowina :wink:

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    - Kalibracja systemu AF przeprowadzona jest bezpłatnie w ramach udzielonej gwarancji, tylko z zarejestrowanym (w formularzu) aparatem;
    - Czyż to nie uczciwe przyznanie, że Tamron nie jest w stanie przewidzieć ani zagwarantować, iż jego obiektywy zachowają zgodność z puszkami innej firmy, których jeszcze nie znamy i to z wyprzedzeniem aż 5-letnim!? Przecież to zastrzeżenie oczywiste, zrozumiałe a chyba nawet poparte doświadczeniami... (Sigmy?) - Wkalkulowane ryzyko (choć nikłe) zakupu "zamiennika".
    Ostatnio edytowane przez ewg ; 02-12-2011 o 22:27
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Coś już napisał Awatar seti_60d
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    - Czyż to nie uczciwe przyznanie, że Tamron nie jest w stanie przewidzieć ani zagwarantować, iż jego obiektywy zachowają zgodność z puszkami innej firmy, których jeszcze nie znamy i to z wyprzedzeniem aż 5-letnim!? Przecież to zastrzeżenie oczywiste, zrozumiałe a chyba nawet poparte doświadczeniami... (Sigmy?) - Wkalkulowane ryzyko (choć nikłe) zakupu "zamiennika".
    Może na to mają jakiś paragraf osobny, żeby się zabezpieczyć?

Choć z drugiej strony niby nikt nie przewidzi, co będzie za 5 lat, aczkolwiek Canon raczej przestrzega rygorów i nowe szkła działają zgodnie ze starymi.
    aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przez ostatnie trzy lata cztery razy zmieniałem puszki i dlatego sądzę, że pożytek z takiej gwarancji raczej nijaki
    Przecież wiadomo, że jak kupujemy uniwersalne szklo to po to, aby służyło w różnych kombinacjach. Dla mnie problem w sumie malo istotny ze względu na dużą rotację sprzętu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

mnie się wydaję że chyba za bardzo dramatyzujecie z tą kalibracją, przecież w obiektywie może zepsuć się wiele innych elementów i nikt wam nie każe wysyłać puszki jeżeli ujawni się wada w stabilizacji, albo w mechanizmie AF, lub cokolwiek innego. Przecież mikro regulację można chyba samemu w niektórych modelach aparatów przeprowadzać...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mnie też,jako świeżo upieczony właściciel 70-300 ciesze się że mam tak długą gwarancje. Mam w body mikro regulacje i powinna starczyć.
    Tamrony nie cieszą się opinią niesamowicie wytrzymałych mechanicznie a taka gwarancja daje szanse na to że obiektyw posłuży przynajmniej 5 lat.

Pozdrawiam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów