Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Bardzo tani tilt shift

Dopiero zaczyna Awatar januszt25

Domyślnie Bardzo tani tilt shift

Przeglądając You Tube natknąłem się na fajne wideo, które jak w prosty i tani sposób wykonać obiektyw typu tilt shift. Sam pomysł wydaje się banalnie prosty do wykonania i zabawny.

Pkt 8 regulaminu forum
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 06-12-2011 o 14:38

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Czy mi sie wydaje, czy on przykleil obiektyw pierscieniem ostrosci do tej gumy ?

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Nie wydaje ci sie

Coś już napisał Awatar seti_60d
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszt25 Zobacz posta
    Przeglądając You Tube natknąłem się na fajne wideo, które jak w prosty i tani sposób wykonać obiektyw typu tilt shift. Sam pomysł wydaje się banalnie prosty do wykonania i zabawny.
    Mnie się wydaje, że to bardziej w kategorii humorystycznej było, bo nijak nie da to zdjęcia, chyba że trzymać to prosto, wtedy to za pierścień dystansowy może służyć. Tilt shift kieruje obraz prosto na materiał światłoczuły, mimo zakrzywienia drogi światła. Oczywiście mogę się mylić, bo nie przetestowałem tego wynalazku osobiście.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 06-12-2011 o 14:38
    aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

To będzie działać.. To takie a'la baby lens
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszt25 Zobacz posta
    Nie wiem, czy taki tani sposób.
    Dużo taniej można to zrobić kupując najtańsza przejściówke m42-EOS na ebay (cca. 3 USD z przesyłką do Polski) i kawałek dętki koła motocyklowego, znalezionej u dziadka w piwnicy, albo wyżebranej w serwisie opon.

Tak wogóle, to uwielbiam filmiki o byleczym, które rozpoczynaja sie minutowym wstępem o kompletnie niczym.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 06-12-2011 o 14:39
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał Awatar seti_60d
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Nie wiem, czy taki tani sposób.
    Dużo taniej można to zrobić kupując najtańsza przejściówke m42-EOS na ebay (cca. 3 USD z przesyłką do Polski) i kawałek dętki koła motocyklowego, znalezionej u dziadka w piwnicy, albo wyżebranej w serwisie opon.

Tak wogóle, to uwielbiam filmiki o byleczym, które rozpoczynaja sie minutowym wstępem o kompletnie niczym.
    Pewnie nieprędko to nastąpi, ale jak już będę na emeryturze, to zajmę się konstruowaniem takich dziwnych przydasiów i będę to w necie pokazywał, żeby wygrać jakąś tysięczną eliminację programu typu "chyba mam talent"
    aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    To doskonale podsumowuje setki filmików na YT . Dokładnie tak to wygląda.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów