Przeglądając You Tube natknąłem się na fajne wideo, które jak w prosty i tani sposób wykonać obiektyw typu tilt shift. Sam pomysł wydaje się banalnie prosty do wykonania i zabawny.
Pkt 8 regulaminu forum
Przeglądając You Tube natknąłem się na fajne wideo, które jak w prosty i tani sposób wykonać obiektyw typu tilt shift. Sam pomysł wydaje się banalnie prosty do wykonania i zabawny.
Pkt 8 regulaminu forum
Ostatnio edytowane przez Merde ; 06-12-2011 o 14:38
Czy mi sie wydaje, czy on przykleil obiektyw pierscieniem ostrosci do tej gumy?
Mnie się wydaje, że to bardziej w kategorii humorystycznej było, bo nijak nie da to zdjęcia, chyba że trzymać to prosto, wtedy to za pierścień dystansowy może służyć. Tilt shift kieruje obraz prosto na materiał światłoczuły, mimo zakrzywienia drogi światła. Oczywiście mogę się mylić, bo nie przetestowałem tego wynalazku osobiście.
Ostatnio edytowane przez Merde ; 06-12-2011 o 14:38
aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)
To będzie działać.. To takie a'la baby lens
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
Nie wiem, czy taki tani sposób.
Dużo taniej można to zrobić kupując najtańsza przejściówke m42-EOS na ebay (cca. 3 USD z przesyłką do Polski) i kawałek dętki koła motocyklowego, znalezionej u dziadka w piwnicy, albo wyżebranej w serwisie opon.
Tak wogóle, to uwielbiam filmiki o byleczym, które rozpoczynaja sie minutowym wstępem o kompletnie niczym.
Ostatnio edytowane przez Merde ; 06-12-2011 o 14:39
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner