Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 73

Wątek: Obiektyw do makro na początek

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Jesli stac Cie na 100 L to taki zakup.. jesli natomiast rozwazasz stara 100 Canona i T 90 to ... canon jest bezglosny i szybszy, a tamron niestety ale ostrzejszy niz Canon. Mialem, podpinalem, porownywalem.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Coś już napisał
    Miasto
    paisley-Szkocja

Domyślnie

mam tokine 100 2.8 macro 1:1 i tez polecam. obiektyw wart swojej ceny, ostry juz od 2.8

zalezy do czego potrzebujesz i czego... szybkiego af? najwyzszej jakosci obrazu? czy cena gra role...? jak cena nie gra roli i szybki af to tylko canon.

jak zalezy ci na fajnych zdjeciach i bedziesz robil w manualu, bo 1:1 to af i tak nie da rady to wzial bym tamrona albo tokine. jak chcesz dluzsza ogniiskowa i wiekszy komfort to wez sigme 150 ale pamietaj ze to juz 150 wiec prawie tele wiec takze krotsze czasy niz przy 100.

ja tak jak napisalem wczesniej wybralem tokine i nie zaluje
    najwazniejsze to miec pasje....

Dopiero zaczyna
    Miasto
    malopolska

Domyślnie

L - ka odpada więc zostaje mi tylko T90(ostrość najważniejsza) i S150 . A jak z ostrością S150 jako teleobiektywiku?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mydli czy jest ok?
    Ostatnio edytowane przez kajko5 ; 06-06-2010 o 23:48 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kajko5 Zobacz posta
    L - ka odpada więc zostaje mi tylko T90(ostrość najważniejsza) i S150 . A jak z ostrością S150 jako teleobiektywiku?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mydli czy jest ok?
    Co najwazniejsze zostaje C. 100mm f/2.8, a poniewaz wyszla nowa L-ka ta mozna teraz dostac w dobrej cenie.

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Co najwazniejsze zostaje C. 100mm f/2.8, a poniewaz wyszla nowa L-ka ta mozna teraz dostac w dobrej cenie.
    http://www.allegro.pl/item1069795295...0mm_makro.html

no cena juz robi sie coraz bardziej przyzwoita .

Gdzie mozna zobaczyc makrow wykonane tym obiektywem >?

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    [url]...Gdzie mozna zobaczyc makrow wykonane tym obiektywem >?
    Na forum tutaj:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=39975
    ale nie ma z tym wiekszych problemow to bardzo popularny obiektyw do tego celu zdjec.

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Na forum tutaj:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=39975
    ale nie ma z tym wiekszych problemow to bardzo popularny obiektyw do tego celu zdjec.
    dzieki za info, z tego co widze wart swojej ceny, w dodatku nie moze byc wykorzystany jeszcze do innych celow tym lepiej .

pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    malopolska

Domyślnie

No i mam 3 alternatywy macro : t90 ,s150 i t180. Może ktoś o tym t180 coś powie bo cena atrakcyjna 2,6k amalo o nim piszą. No i teraz jesli nie kupie t90 to który z 2m pozostałych wybrać? Pomóżcie bo za tydzień bede miał kase i musze coś kupić!
    Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Tamron 180/3.5 to sporych rozmiarów, ale stosunkowo lekki obiektyw. Oczywiście jakość obrazu jak to w tego rodzaju szkłach - świetna.
    Jedyna wada w mojej ocenie to AF - straszliwie wolny i bzyczy jakoś denerwująco. Jeśli ma to być szkło wyłącznie do macro to pewnie i tak będziesz robił w manualu, więc nie powinno Ci to przeszkadzać.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Obiektywy makro dla Canona EOS 400d.

Potrzebuję dobrego obiektywu do dużych przybliżeń. Fotografuję od 4 miesięcy i się już w końcu określiłem co do rodzaju fotografii którę lubię robić. Do tej pory miałem obiektyw 18-55mm, więc jakichś super zdjęć makro się wykonywać nie da. Zakres ceny to do ok 400zł. Mam na oku taki jeden z Allegro, powiedzcie co o nim sądzicie: http://allegro.pl/samyang-500mm-m-f8...520272781.html

Z góry dziękuję za pomoc

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów