|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
od posiadacza aparatu fotograficznego do fotografa to jeszcze dluuuuuga droga
ale pewien serial jakis czas temu pokazal ze nawet mozna zrobic wystawe portretow majac 1000D i 18-55 i robiac zdjecia kilka tygodni.
Konczy sie tym ze na gieldzie sa ogloszenia typu "prawie nie uzywany" "Sprzedam z powodu braku kasy"
Tak Tak Telewizja kreuje postrzeganie swiata szczegolnie wsrod mlodych i dobrze ze autor wybral analog choc mysle ze wybor podyktowany byl przede wszystkim wzgledami finansowymi i smiac mi sie chcialo gdy w w watku proponowali XXD lub XD
A poza tym nie mam nic do mieszkancow wsi
Wybór analoga to nie był, raczej dostałem go w prezencie. I przy nim pozostanę, ponieważ i tak nie marnuję klatek na durnowate kadry - było tak zarówno na kompakcie, jak i teraz jest na X-700.
Co do kwestii finansowych - stać by mnie było na np. 20D. Ale po pierwsze musiałbym wtedy pozbyć się części mojej kolekcji retro-komputerów, itd., a po drugie, X-700 wywołuje u mnie tak uwielbiane przez moją osobę poczucie solidności. Obiektywy to również tanizna (choć już nie taka jak dawniej, przed epoką Sony NEX).
Zielony nie jestem, i choć wcześniej "siedziałem" na kompakcie, przyswoiłem wiele wiedzy - zarówno tutaj, jak i na wielu innych forach, oraz od dosyć obytego w fotografii szwagra.
Pozdrawiam!
no to więcej wiedzy przyswoisz w praktyce robiąc zdjęcia
Tak mocno OT, co masz z retrokomputerów?
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
i jeszcze raz powiem
bardzo dobrze ze wybrales analog nie kosztowal cie nic a bedziesz mial frajde z robienia zdjec
jezeli nastepnym krokiem bedzie xxxD to pamietaj ze najwazniejsze jest to ze robisz zdjecia a nie to jakim sprzetem. nie wstydz sie tego ze masz 3-cyfrowe czy nawet 4-cyfrowe body. rob zdjecia.
Aparat nie jest do lansowania sie na plazy