Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 67 z 67

Wątek: Sprzęt dla ambitnego-ubogiego :)

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzech Zobacz posta
    Prosze cie ...

Wyobraz sobei co byloby gdybys podpial 24-105 do 5mk2 na zelony kwadracik
    Przeciez kazdy chce byc lub mysli ze jest Pawlem Zdunskim
    Naprawdę, te czasy już przemijają. Bardzo mało ludzi reaguje na duże korpusy z lufami. W obecnym czasie zrozumiałe jest to, że każdego stać na lustrzankę.

Ludzie młodzi już nie próbują naśladować, tylko sami wybierają własne drogi i reprezentują "swoją markę".
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

od posiadacza aparatu fotograficznego do fotografa to jeszcze dluuuuuga droga

ale pewien serial jakis czas temu pokazal ze nawet mozna zrobic wystawe portretow majac 1000D i 18-55 i robiac zdjecia kilka tygodni.

Konczy sie tym ze na gieldzie sa ogloszenia typu "prawie nie uzywany" "Sprzedam z powodu braku kasy"

Tak Tak Telewizja kreuje postrzeganie swiata szczegolnie wsrod mlodych i dobrze ze autor wybral analog choc mysle ze wybor podyktowany byl przede wszystkim wzgledami finansowymi i smiac mi sie chcialo gdy w w watku proponowali XXD lub XD

A poza tym nie mam nic do mieszkancow wsi

Domyślnie

Wybór analoga to nie był, raczej dostałem go w prezencie. I przy nim pozostanę, ponieważ i tak nie marnuję klatek na durnowate kadry - było tak zarówno na kompakcie, jak i teraz jest na X-700.
    Co do kwestii finansowych - stać by mnie było na np. 20D. Ale po pierwsze musiałbym wtedy pozbyć się części mojej kolekcji retro-komputerów, itd., a po drugie, X-700 wywołuje u mnie tak uwielbiane przez moją osobę poczucie solidności. Obiektywy to również tanizna (choć już nie taka jak dawniej, przed epoką Sony NEX).
    Zielony nie jestem, i choć wcześniej "siedziałem" na kompakcie, przyswoiłem wiele wiedzy - zarówno tutaj, jak i na wielu innych forach, oraz od dosyć obytego w fotografii szwagra.

Pozdrawiam!

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto
    MG aka Stąporków (świętokrzyskie)

Domyślnie

no to więcej wiedzy przyswoisz w praktyce robiąc zdjęcia

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak mocno OT, co masz z retrokomputerów?

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Tak mocno OT, co masz z retrokomputerów?
    To może na PW???
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

i jeszcze raz powiem
    bardzo dobrze ze wybrales analog nie kosztowal cie nic a bedziesz mial frajde z robienia zdjec
    jezeli nastepnym krokiem bedzie xxxD to pamietaj ze najwazniejsze jest to ze robisz zdjecia a nie to jakim sprzetem. nie wstydz sie tego ze masz 3-cyfrowe czy nawet 4-cyfrowe body. rob zdjecia.
    Aparat nie jest do lansowania sie na plazy

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów