Uderz w stół...
Spokojnie nie mówiłem o Twojej wypowiedzi
No nie wiem, patrząc na ton niektórych wypowiedzi to już zaczęło się jechanie i wyśmiewanie. Co prawda autor tematu też przesadził trochę z tym sprzętem dla mas i Kowalskich, ale mniejsza o to
No właśnie różnica w cenie niewielka, a jednak jakościowo moim zdaniem ogromna. IMHO jakościowo seria xxxD skończyła się na kill'em a.. ekhm na 300DObcując z kilkoma generacjami xxxD stwierdzam, że jedynie trzymając 300D nie miałem wrażenia "delikatności"
20D i kit to bardzo dobry wybór jako zestaw all-around. A co do tego jaka stałka to już indywidualnie. 28mm jest standardem 50mm to już "light tele" a 85mm tele (dla cropa x1.6) IMHO jako pierwsze szkło w sumie do wszystkiego najlepsze będzie Canonowe 28/1.8. 50mm już może być wąskawo, 85mm mimo, że jest genialne to już bardziej "specjalistyczne" szkiełko a 28mm będąc standardem jest bardziej uniwersalne.
Co do gripa zgadza się, ale poczytaj forum to znajdziesz wypowiedzi typu który podałem post wcześniej.
Co do szkła również prawda. Inne systemy znam jedynie pobieżnie dlatego w tej kwestii się nie wypowiadam.