Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Zakup lampy - YONGNUO

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Jak pierwsza lamp to raczej proponowalbym cos z ttl'em, YN460 ma tylko tryb reczny, wiec sile blysku trzeba nastawiac recznie. Jezeli YN to pozostaje YN565, mocna i z ttl'em (brak jej tyklko HSSa).
    dla początkującego w temacie lamp fotografa przeznaczony jest model YN-467 z TTL-em do canona... lżejsza,mniejsza,sporo tańsza...
    YN565ex to już duża i mocna lampa...
    pozdrowienia
    Adam

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódź

Domyślnie

Mysle ze im lepsza lampa tym wieksze zadowolenie sprzedazy, bo jednak lampe to sie na dluzej kupuje, a umiejetnosci z czasem rosna.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Dziękuje Wam za pomoc

No i nie wiem co dalej ... Są 2 opcje:
    - kupić najtańszą (460 II) - czyli będzie póki co, potem do doświetlania
    - kupić 565 - czyli będzie jako główna, a z czasem dokupić dodatkowe

1 opcja, mógł bym zamówić choćby i teraz, druga: na święta, lub po nich. Niby mi się nie śpieszy, doświadczenia nie mam wiele, ale podstawy raczej znam.

Bo ta 467, to ani jako główna - brakuje jednak czegoś, a jako doświetlanie też szkoda, bo za to mam 460 + radiówkę w sumie.
    Ostatnio edytowane przez Plati ; 30-11-2011 o 00:33

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Plati Zobacz posta
    Dziękuje Wam za pomoc

No i nie wiem co dalej ... Są 2 opcje:
    - kupić najtańszą (460 II) - czyli będzie póki co, potem do doświetlania
    - kupić 565 - czyli będzie jako główna, a z czasem dokupić dodatkowe

1 opcja, mógł bym zamówić choćby i teraz, druga: na święta, lub po nich. Niby mi się nie śpieszy, doświadczenia nie mam wiele, ale podstawy raczej znam.

Bo ta 467, to ani jako główna - brakuje jednak czegoś, a jako doświetlanie też szkoda, bo za to mam 460 + radiówkę w sumie.
    Mechanizm działa tak :
    - jeżeli kupisz najpierw YN-460 będziesz zadowolony z lampy i na 90% dokupisz YN-565 (apetyt rośnie w miarę jedzenia )
    - jako pierwsza bym kupił więc lampę główna na palnik , później YN-460 plus wyzwalacz
    pozdrowienia
    Adam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Tak też uczynię Będzie dobra podstawa, potem dodatki.

Bardzo Wam dziękuję za pomoc. To za niedługo zamówię pewnie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kilka dni temu pisałem właśnie o takim zakupie. Mnie osobiście przekonali, że jako master to należy mieć firmówkę Dlatego ja postawiłem na C430EX II. Zakup w poniedziałek. Więc się zastanów, bo też stałem przed takim wyborem i nadal stoję

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Dziś doszła do mnie lampka, jest nią YN-565 Póki co mogę powiedzieć że błyska, za jakiś czas może napisze coś więcej.
    W każdym razie mogę polecić firmę CHAWISON, bo i ceny mają dobre i obsługę. No i coś tam można się dogadać, ale to już sami sprawdźcie.

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

To w takim razie trafiłeś z tą lampą, ale polecam na przyszłość, jeżeli chciałbyś wykorzystać więcej lamp błyskowych, to polecam ręczne Yongnuo YN-560. Sam posiadam tą lampę i działa bardzo fajnie. Jedyny mankament: RĘCZNA. Brak panela LCD to co tam, mniejsza. Lampę też się da wyzwolić na kilka sposobów. Do doświetlania na bank wyjdzie Ci taniej. Ja niestety takiej lampy właśnie używam jako główną na sanki aparatu. Do parasolki na statywie za 80 zł też

Kosztowała prawie 300 zł, od Chawisona
    Ostatnio edytowane przez dunablaster ; 21-12-2011 o 19:32

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Też używam Yongnuo. Mam canonowską 580, która służy przy reporterce a chinole wyzwalam radiowo. Mam bodajże YN-460. Upadła kilka razy, doszczętnie przemokła w deszczu i oprócz jednego pęknięcia śmiga dalej
    celuloid warrior

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów