Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Jak kupić ostry obiektyw, czyli testy w sklepie.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    no właśne, sam byłem ciekaw, gdzie tak jest, bo na CB było tu wiele postów typu: "szkło ostre, wybrane z kilku egzemplarzy"...
    Chłyt maketingowy

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

I właśnie o to chodzi.
    Gdyby sprzedawca nie robił problemu ze zwrotem/wymianą w przypadku wad sprzętu, to pewnie ludzie by tak nie chcieli testować przy ladzie.
    W naszym kraju niestety kiepsko z tym często bywa.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Ja miałem przypadek w fotofakerze. Chciałem kupić pewne szkło ale nie było na stanie. Wiec sprzedawca mówi że może ściągnąć po zapłaceniu zaliczki 1000 zł. No to pytam co w przypadku jak wyjdzie w praniu że jest z nim coś nie tak. BF/FF albo inne duperele, czy mogę wówczas oddać albo sprawdzić w sklepie czy działa taj jakbym sobie tego życzył.
    Odpowiedz przeszła moje oczekiwania. Nie ma takiej możliwości, chyba że ktoś inny kupi wówczas Pan łaskawie odda mi zaliczę. A do tej pory nic z tego. Pomijając fakt że wszystko bardzo aroganckim tonem jakbym był tam intruzem. I co chwile zamawiać... zamawiać, to on już zamawia. Podziękowałem i moja przygoda z tym konkretnym sprzedawcą i sklepem się skończyła.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    no właśne, sam byłem ciekaw, gdzie tak jest, bo na CB było tu wiele postów typu: "szkło ostre, wybrane z kilku egzemplarzy"...
    TO NIE JEST REKLAMA, NIE JESTEM W ŻADANE SPOSÓB POWIĄZANY Z FIRMAMI PONIŻEJ

tyle wstępu

w fotoit, wybierałem z kilku, mogłem sobie postrzelać po oczach, za okno itd.
    w jabbafoto, kupiłem fisha samyanga, po dwóch dniach coś się stało z pierścieniem ostrości to wymienili na nowy :razz:

Dodam, że takie testowanie jest bez sensu, jedynie mogłem uspokoić siebie, że obiektyw mam wybrany z kilku.
    Ostatnio edytowane przez latant ; 28-11-2011 o 10:44
    CMEHA - reszta to upgrade

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

To też nie jest reklama..
    Wybierałem w Sigma Pro Centrum w Chorzowie - godzinę spędziłem w sklepie. Przejrzałem 3 egzemplarze 50 1.4 i 3 egz. 85 1.4. Wszystko miało BF jak się okazało w domu. Oczywiście mailowo potem grzecznie poinformowałem, że niestety nie kupię żadnej sztuki z tego powodu, ale nie było problemów żadnych w sklepie.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Jak kupowałem 2,5 temu dwie puszki 5d2 w FotoZoom w Łodzi nie było żadnego problemu by je dokładnie sprawdzić. Ich uprzejmość była tak duża, że udostępnili mi swój komputer bym mógł sprawdzić to co sobie pstryknąłem w budynku i przed budynkiem. Pytałem czy jak będę brał obiektyw będę mógł tak samo powybierać i pomarudzić - powiedzieli że nie ma problemu.
    W Fotoaparaciki też nie było problemu by powybierać.
    Jedynie zraził mnie sprzedawca z Pasaż-Foto. Powiedział: co pan myśli że będę wyjmował kilka obiektywów z pudełek. Więc niech spada na bambus

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Może to zabrzmieć dziwnie, lecz naprawdę uważam, że warto zwrócić się do mniejszych sklepów. Sam miałem nieprzyjemność poprosić o sprawdzenei gripa w jednym z supermarketów i po kilku minutach rozmowy wyszedłem jak zbity pies.
    Kupiłem za to już dwa obiektywy w jednym z sklepów foto w Poznaniu i:
    - bardzo miła obsługa
    - miałem możliwość przetestowania T17-50 (nawet na ich statywie)
    - miałem możliwość sprawdzenia C85 (1.8) u nich i dodatkowo dali mi jeszcze tydzień czasu przed podbiciem gwarancji.
    Nic dziwnego że jeżeli bedę jeszcze coś kupował to pewnie u nich
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

To tez nie jest reklama
    Kupowałem bezpośrednio w Foto-Technice Tamrona i też mialem wybór z kilku egzemplarzy, ale zgadzam sie z tezą , że o kant d... takie testy rozbić. Uspokajasz psychikę, ewentualne błędy wyjda później - ale po to jest gwarancja aby w razie potrzeby z niej skorzystac (miałem zapewnienie, ze regulacja w razie FF/BF razem z body gratis)

Dopiero zaczyna Awatar adamus84
    Miasto
    Marki k/Wawy

Domyślnie

dzięki wielkie, zastanawiałem się nad tymi testami i widzę że w sklepie raczej nikt nie foci tabelek poprostu podpięcie i sprawdzenie czy af nie razi Z mojego doświadczenia mogę powiedziec że w fotojockerze w Markach też nie było żadnych problemów żeby podpiąc c 50 1,4 do swojego body i pstryknąc pare fotek, była tylko jeda szt więc co tu porównywac.
    C50d + 18-135 is-+ "błysk" metz 44 af-1 temat rzeka ,ale sie uczę...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Nie że pochwalam testowanie 10 słoików, ale...

[QUOTE=pan.kolega;1020818
    W zasadzie nigdzie w USA nie otworzą nawet jednego pudełka przed zapłaceniem. Ogladać to można sztukę na dyspleju. Ale - poparte to jest zasadą, że jak coś nie tak to proszę przynieść i zwrot kasy albo wymienimy na inny (jeżeli mamy).[/QUOTE]

..w USA możesz zwrócić wszystko z jakiekolwiek powodu. A neich coś nie działa tak jak chcemy to jeszcze szybciej. W Polsce serwis to jest zmora i koniec.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów