I właśnie o to chodzi.
Gdyby sprzedawca nie robił problemu ze zwrotem/wymianą w przypadku wad sprzętu, to pewnie ludzie by tak nie chcieli testować przy ladzie.
W naszym kraju niestety kiepsko z tym często bywa.
Ja miałem przypadek w fotofakerze. Chciałem kupić pewne szkło ale nie było na stanie. Wiec sprzedawca mówi że może ściągnąć po zapłaceniu zaliczki 1000 zł. No to pytam co w przypadku jak wyjdzie w praniu że jest z nim coś nie tak. BF/FF albo inne duperele, czy mogę wówczas oddać albo sprawdzić w sklepie czy działa taj jakbym sobie tego życzył.
Odpowiedz przeszła moje oczekiwania. Nie ma takiej możliwości, chyba że ktoś inny kupi wówczas Pan łaskawie odda mi zaliczę. A do tej pory nic z tego. Pomijając fakt że wszystko bardzo aroganckim tonem jakbym był tam intruzem. I co chwile zamawiać... zamawiać, to on już zamawia. Podziękowałem i moja przygoda z tym konkretnym sprzedawcą i sklepem się skończyła.
TO NIE JEST REKLAMA, NIE JESTEM W ŻADANE SPOSÓB POWIĄZANY Z FIRMAMI PONIŻEJ
tyle wstępu
w fotoit, wybierałem z kilku, mogłem sobie postrzelać po oczach, za okno itd.
w jabbafoto, kupiłem fisha samyanga, po dwóch dniach coś się stało z pierścieniem ostrości to wymienili na nowy :razz:
Dodam, że takie testowanie jest bez sensu, jedynie mogłem uspokoić siebie, że obiektyw mam wybrany z kilku.
Ostatnio edytowane przez latant ; 28-11-2011 o 10:44
CMEHA - reszta to upgrade
To też nie jest reklama..
Wybierałem w Sigma Pro Centrum w Chorzowie - godzinę spędziłem w sklepie. Przejrzałem 3 egzemplarze 50 1.4 i 3 egz. 85 1.4. Wszystko miało BFjak się okazało w domu. Oczywiście mailowo potem grzecznie poinformowałem, że niestety nie kupię żadnej sztuki z tego powodu, ale nie było problemów żadnych w sklepie.
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
Jak kupowałem 2,5 temu dwie puszki 5d2 w FotoZoom w Łodzi nie było żadnego problemu by je dokładnie sprawdzić. Ich uprzejmość była tak duża, że udostępnili mi swój komputer bym mógł sprawdzić to co sobie pstryknąłem w budynku i przed budynkiem. Pytałem czy jak będę brał obiektyw będę mógł tak samo powybierać i pomarudzić - powiedzieli że nie ma problemu.
W Fotoaparaciki też nie było problemu by powybierać.
Jedynie zraził mnie sprzedawca z Pasaż-Foto. Powiedział: co pan myśli że będę wyjmował kilka obiektywów z pudełek. Więc niech spada na bambus
Może to zabrzmieć dziwnie, lecz naprawdę uważam, że warto zwrócić się do mniejszych sklepów. Sam miałem nieprzyjemność poprosić o sprawdzenei gripa w jednym z supermarketów i po kilku minutach rozmowy wyszedłem jak zbity pies.
Kupiłem za to już dwa obiektywy w jednym z sklepów foto w Poznaniu i:
- bardzo miła obsługa
- miałem możliwość przetestowania T17-50 (nawet na ich statywie)
- miałem możliwość sprawdzenia C85 (1.8) u nich i dodatkowo dali mi jeszcze tydzień czasu przed podbiciem gwarancji.
Nic dziwnego że jeżeli bedę jeszcze coś kupował to pewnie u nich![]()
Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.
To tez nie jest reklama
Kupowałem bezpośrednio w Foto-Technice Tamrona i też mialem wybór z kilku egzemplarzy, ale zgadzam sie z tezą , że o kant d... takie testy rozbić. Uspokajasz psychikę, ewentualne błędy wyjda później - ale po to jest gwarancja aby w razie potrzeby z niej skorzystac (miałem zapewnienie, ze regulacja w razie FF/BF razem z body gratis)
dzięki wielkie, zastanawiałem się nad tymi testami i widzę że w sklepie raczej nikt nie foci tabelekpoprostu podpięcie i sprawdzenie czy af nie razi
Z mojego doświadczenia mogę powiedziec że w fotojockerze w Markach też nie było żadnych problemów żeby podpiąc c 50 1,4 do swojego body i pstryknąc pare fotek, była tylko jeda szt więc co tu porównywac.
C50d + 18-135 is-+ "błysk" metz 44 af-1 temat rzeka ,ale sie uczę...
Nie że pochwalam testowanie 10 słoików, ale...
[QUOTE=pan.kolega;1020818
W zasadzie nigdzie w USA nie otworzą nawet jednego pudełka przed zapłaceniem. Ogladać to można sztukę na dyspleju. Ale - poparte to jest zasadą, że jak coś nie tak to proszę przynieść i zwrot kasy albo wymienimy na inny (jeżeli mamy).[/QUOTE]
..w USA możesz zwrócić wszystko z jakiekolwiek powodu. A neich coś nie działa tak jak chcemy to jeszcze szybciej. W Polsce serwis to jest zmora i koniec.