Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: AF w 400D - problem chyba z korpusem - robi tylko pierwsze zdjęcie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Zaczynam mieć przeczucie, że zawracam Wam głowę jakąś głupotą - czy to możliwe, że problem stwarza np. jakiś paproch na układzie lustrzanym, na który aparat próbuje ostrzyć?
    Nie.
    Pytałem o obiekt bo miałby prawo nie ostrzyć np.na bezkontrastowej płaszczyżnie typu ściana,kartka,tło.

Przemyj styki obiektywów i aparatu alkoholem czystym lub innym płynem do styków.
    Obejrzyj je.

Domyślnie

Przeczyściłem, nic nie zauważyłem (żadnych zabrudzeń, przytarć itp.) ale POMOGŁO!!!
    Dzięki wielkie janmar!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Ładnych fotek :-)

Domyślnie

Sorki, kolejny falstart. Znów to samo, tzn próbuje ostrzyć. Może trzeba dokładnie poczyścić i odczekać?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Nie mam nowych pomysłów , problem pojawia się i znika.Najtrudniejsza sytuacja do zdiagnozowania.IMHO albo kontrola w serwisie,albo dalsza obserwacja.

Domyślnie

Dzięki, janmar, za pomoc i dobre chęci. Over and out

Domyślnie

A ja mam to samo w moim 400d i wiem co się stało. Wypadła sprężynka dociskająca lusterko. Gdy zmieniasz obiektyw - lusterko ustawia się w dobrym położeniu i AF działa do momentu pstryknięcia pierwszego zdjęcia. Wtedy lustro nie ustawia się prawidłowo w pozycję wyjściową i AF nie działa. Wystarczy albo ruszyć lusterko, albo odpowiednio stuknąć w aparat - i znowu jedną fotkę zrobisz. Naprawa w Gliwicach 100-300zł
    Ciekawe czy u Ciebie to samo było?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Śmiesznie to wygląda gdy co klatkę stukam w aparat.... Póki co pozostaje MF.
    Ostatnio edytowane przez eliszek ; 28-01-2012 o 00:32 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów