Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Pomoc dla raczkującego...!

Domyślnie Pomoc dla raczkującego...!

Czołem wszystkim....
    Jestem Łukasz i zajmuje się fotografią od 2 lat... miałem olympusa E510 teraz mam sony A35... lecz jednak Canon to CANON.
    Chcem przejść na ten system i wpadł mi w oko pucha 550D(poki co na to mnie stać) do tego 70-200 2,8 bez is oraz 24-70 2,8 - co myślicie o tym na początek? na dniach chcem już robić zakupy

Domyślnie

Witam,
    jest mnóstwo takich aktualnych wątków więc trzeba było się tam podpiąć, teraz pewnie karteczkę od modów na powitanie dostaniesz i słusznie. Wracając do pytania, bardzo fajny zestaw nie tylko na początek. Ja bym zamiast 24-70 wziął 17-40 4,0 i 85 1,8, bo ja się bez środka obchodzę, ale ja to ja. Jeżeli pasowały Ci takie ogniskowe w soniaczu to bierz bez wahania. Jak chcesz sobie trochę wątpliwości narobić to poszukaj wątków o mydlaności 24-70 ;p Miłej lektury.

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dziwna dla mnie jest kombinacja 550d z "wielkimi lufami". To będzie po prostu niewygodne. Nawet z gripem. Malutka puszka i ogromne, ciężkie szkła. Polecam pomyśleć nad innym korpusem. Może jednak, zamiast 24-70 2.8, które pod cropem jest IMO nijakie, pomyśleć nad standardem 17-50 f/2.8 i 50D?
    Ostatnio edytowane przez CyrJak ; 27-11-2011 o 18:53

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Dobry zestaw, dobry. Szczególnie (tutaj jedna z moich ulubionych kwestii) jeśli w niedalekiej przyszłości będziesz chciał przejść na FulFrejm:rolleyes: Jeśli ta przyszłość jednak miałaby być odległa lub co gorsze wątpliwa to 24-70/2.8 bym zamienił na 17-55/2.8IS.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

bierz 16-35L zamiast 24-70L - przynajmniej jak nie masz FF

Coś już napisał Awatar Natan
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Tak jak piszą chłopaki, zacny zestaw szkieł który da Ci piękny obrazek.Mówisz, że dwa lata już fotografujesz także powoli zaczynasz łapać co w trawie piszczy, a zestaw który zaproponowałeś to świadomy wybór, więc łap sprzęcicho i siu w plener bo znając życie za jakiś czas poczujesz, że czegoś Ci brakuje i znów zacznie się kombinowanie "co sprzedać żeby coś kupić" Jak dla mnie zestaw naprawdę fajny, ale to dopiero początek tego wątku

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

60D + C17-50/2.8 + 70-200/2.8 Taka moja propozycja

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja tak jak olek.tbg z drobną modyfikacja - pucha do wyboru zależnie od kasy i upodobań 60d lub 600d

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lp2401 Zobacz posta
    Czołem wszystkim....
    Jestem Łukasz i zajmuje się fotografią od 2 lat... miałem olympusa E510 teraz mam sony A35... lecz jednak Canon to CANON.
    To raczej kiepski powód by zmieniać system.
    Kierowanie się marką a nie własnymi potrzebami jest MSZ bez sensu bo prowadzi na manowce.

Rozważane szkła są bardzo fajne, ale tak jak podpowiadają koledzy niestety bardziej pod FF.
    Napisz jakie masz plany na przyszłość (np. FF w perspektywie kilku lat), co focisz i co do tej pory miałeś.
    Może okazać się, że jednak lepiej coś pod cropa i zaoszczędzona kasę wydać na np. jakąś stałkę 50 lub 85mm

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lp2401 Zobacz posta
    wpadł mi w oko pucha 550D(poki co na to mnie stać) do tego 70-200 2,8 bez is oraz 24-70 2,8 - co myślicie o tym na początek? na dniach chcem już robić zakupy
    ciekawa konfiguracja, świadczącca o tym, ze juz nie raczkujesz...
    jako jeden z nielicznych świeżych fotografów zrozumiałes, że korpus to nie wszystko ...
    zestaw mi sie bardzo podoba, a dobre szkla zostana w "niedalekiej przyslosci" do lepszego body ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów