Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: Pixel King TR-332. Wasza Opinia ???

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Czyli, reasumując - można dla każdej z grup ustalić - np. 1:4:32?
    Jeśli działało by to tak jak opisuje Rafał Faryś, to przy trzech grupach lamp miał byś stosunek ETTL między grupą A i B oraz dodatkową kompensację błysku (+-3EV) oddzielnie na grupę C... W sumie szkoda, że to nie działa bo byłem ciekaw jaki był by efekt.

Domyślnie

Witam
    Mam prosbe czy ktos moglby sprawdzic czy da sie za posrednictwem Kinga wyzwolic poprawnie(Chodzi mi o to czy da sie pracowac z aparatem i lampa 580 na ettlu i wyzwalac lampe studyjna?) nastepujacy zestaw:
    1. aparat Canon 5D (wersja I)+ nadajnik Kinga+lampa 580ex I lub II
    2. odbiornik king podpiety do lampy studyjnej

lub czy działa w takiej konfiguracji:

1. aparat canon 5d-kablem pc-pc podpiety nadajnik kinga +lampa canon 580 ex i lub II na stopce aparatu
    2.nadajnik king do lampy studyjnej.
    Jesli bedzie ktos mogl to sprawdzic to bede bardzo wdzieczny.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez electron ; 02-01-2012 o 20:12

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez electron Zobacz posta
    Witam
    Mam prosbe czy ktos moglby sprawdzic czy da sie za posrednictwem Kinga wyzwolic poprawnie(Chodzi mi o to czy da sie pracowac z aparatem i lampa 580 na ettlu i wyzwalac lampe studyjna?) nastepujacy zestaw:
    1. aparat Canon 5D (wersja I)+ nadajnik Kinga+lampa 580ex I lub II
    2. odbiornik king podpiety do lampy studyjnej

lub czy działa w takiej konfiguracji:

1. aparat canon 5d-kablem pc-pc podpiety nadajnik kinga +lampa canon 580 ex i lub II na stopce aparatu
    2.nadajnik king do lampy studyjnej.
    Jesli bedzie ktos mogl to sprawdzic to bede bardzo wdzieczny.
    Pozdrawiam
    Widze jeden podstawowy problem. 5dmkI nie wspiera sterowania lampa z menu aparatu wiec wydawanie 700zl na takie wyzwalacze wydaje mi sie zbedne.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta
    Widze jeden podstawowy problem. 5dmkI nie wspiera sterowania lampa z menu aparatu wiec wydawanie 700zl na takie wyzwalacze wydaje mi sie zbedne.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
    Nie tylko dlatego pytam, mam też inny sprzęt który wspiera sterowanie z menu jednak potrzebuje w najbliższym czasie wykorzystać taką konfigurację o jakiej wspominałem wyżej a nie mam jak sprawdzić tego sprzętu- także ponawiam prośbe
    Ostatnio edytowane przez electron ; 03-01-2012 o 12:00

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Pierwsza opcja na pewno nie zadziała bo Stopka nadajnika Kinga nie służy do montowania lampy.

Druga opcja wydaje się być rozsądna natomiast nie mam jak sprawdzić bo nie mam takich sprzętów.

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

W którymś z wątków (chyba ogólnym o wyzwalaniu bezprzewodowym) ktoś już pytał o taką konfigurację, polecam przejrzeć.
    Odnośnie możliwości zmiany proporcji błysków w grupach potwierdzam Wasze doświadczenia - nie ma takiej. Co prawda mój zestaw różni się trochę (430EX, 50AF1) i początkowo wydawało mi się że winna temu jest niesterowalna z poziomu puszki 430EX, ale pewnie to jednak brak funkcji w Pixel King.
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simon83 Zobacz posta
    Odnośnie możliwości zmiany proporcji błysków w grupach potwierdzam Wasze doświadczenia - nie ma takiej.
    Ciekaw jestem, czy opcję sterowania proporcją błysku umozliwi ten zapowiedziany przez Pixel-a N-ETTL zone controller... A w ogóle ktoś coś wie na temat tego dodatku? Ciężko coś w sieci znaleść, poza informacją, "że ma być"...

Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta
    Pierwsza opcja na pewno nie zadziała bo Stopka nadajnika Kinga nie służy do montowania lampy.
    Witam,
    będę bardzo wdzięczny za wyjaśnienie do czego w takim razie służy gorąca stopka na nadajniku. Niedawno przesiadłem się z Nikona na system Canona i jestem niedoinformowany.

Planuję podpiąć nadajnik pomiędzy 5DmkII, a 580ExII, a na odbiornik umieścić którąś z tańszych lamp Canona. Czy takie połączenie jest możliwe?
    Będę wdzięczny za odpowiedź.

EDIT: Udało mi się samodzielnie znaleźć odpowiedź. Gorąca stopka na nadajnik służy do podpięcia kontrolera N-ETTL (trudno, że nie wiem co to jest). Podpięcie lampy do nadajnika na aparacie jest możliwe przy Pixel Rook, ale ten z kolei nie obsługuje przekazywania ttl bezprzewodowo.

Jak w takim razie przy systemie Pixel Rook mógłbym kontrolować siłę zdalnych lamp (320 EX, 230 Ex), jeżeli te mają tylko tryb automatyczny?

Pomóżcie proszę, ponieważ do czwartku muszę skompletować system.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 22-01-2012 o 21:08

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów